Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Παπαλό που «έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 59 ετών, έπειτα από μια άνιση αλλά και γενναία μάχη που έδωσε επί δύο χρόνια με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11) η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες του, ο αυτοδιοικητικός και πολιτικός κόσμος του νομού και πλήθος κόσμου.

Την εξόδιο ακολουθία, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, ο οποίος ήταν κατάμεστος από κόσμο που ήθελε να αποχαιρετήσει έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος και εντιμότητα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης επί 32 χρόνια και διακρίθηκε για τον δυναμισμό, αλλά και την μετριοπάθεια του, την συνέπεια στις αρχές του, την ανθρωπιά του και την ανιδιοτελή και ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς προς το σύνολο, στοιχεία που τον έκαναν να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνώρισης από όλους.

Ακόμα και η σύντομη θητεία του στην εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε ως φροντιστής μέσης εκπαίδευσης στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πριν αφοσιωθεί πλήρως στην αυτοδιοίκηση άφησε ισχυρό αποτύπωμα σε συναδέλφους και μαθητές του που τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση.

Πολλά ήταν τα στεφάνια στην είσοδο του Ιερού Ναού -μεταξύ των οποίων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που ακολούθησαν την προτροπή της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στους "Ορίζοντες" και στη "Φλόγα" Καρδίτσας. Την οφειλόμενη τιμή απέδωσε στον εκλιπόντα και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κηδεία του Κώστα Παπαλού -που ετάφη στο Α’ Νεκροταφείο της πόλης-, τελέστηκε με δημοτική δαπάνη, ενώ σε ένδειξη πένθους οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας δεν λειτούργησαν από τις 11 το πρωί μέχρι τέλους του ωραρίου.

Οι επικήδειοι λόγοι

Για έναν σπουδαίο εργάτη της κοινωνίας που πρόσφερε με φιλοπονία και φιλοτιμία στον τόπο του έκανε λόγο ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα. Επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βάσ. Τσιάκος εξαίροντας το ήθος, την εντιμότητα και μεγάλη προσφορά του Κώστα Παπαλού χαρακτηρίζοντάς τον "σπάνιο άνθρωπο της προσφοράς με βαθιά αγάπη για τον τόπο του" αναφερόμενος και στα πρωτοποριακά έργα που υλοποίησε στη θητεία του ως Δήμαρχος Κάμπου και Καρδίτσας. Συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός του μικρότερου γιου του Κώστα Παπαλού, Φίλιππου προς τον πατέρα του υποσχόμενος ότι ο ίδιος και τα αδέλφια του θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοί του, ενώ κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του, με τους στίχους της ”Ιθάκης" του Καβάφη που ήταν ένα από τα αγαπημένα του ποιήματα αποχαιρέτισε τον φίλο της η ηθοποιός Βάσω Μακρή.

karditsalive.net