«Πριν από σχεδόν 2 χρόνια στον ίδιο χώρο γιορτάζαμε τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, την πιο σημαντική μας επιλογή στη μεταπολιτευτική μας ιστορία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα του Ζαππείου κατά την εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός αφού υπενθύμισε πως στις 28 Μαΐου του 1980 η πατρίδα κατόρθωσε να γίνει δεκτή στις ευρωπαϊκές κοινότητες, κανοντας μνεία στην διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που προέταξε την εθνική πτυχή του εγχειρήματος», υπογράμμισε:

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός λίγο έλειψε να γκρεμίσει σε μερικές εβδομάδες όσα χτίζαμε επί δεκαετίες το 2015. Το σύνθημα «δεν ξεχνώ» είναι και εδώ». Όπως είπε «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα οφέλη από την ένταξη μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν:

«Πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη κοινής πολιτικής κατά του Covid, του ψηφιακού πιστοποιητικού, στη συγκρότηση ταμείου ανάκαμψης»

«Πήγα και εγώ στις Βρυξέλλες. Διαπραγματευτικά 5 ώρες και έφερα 31 δισ. Πρωταθλητές και στην καθιέρωση πλαφόν στο φυσικό αέριο. Κάποιοι δίστασαν, επιμείναμε, διεκδικήσαμε και η πρόταση μας έγινε ευρωπαϊκή απόφαση», πρόσθεσε.

«Φυλάξαμε τα σύνορα μας και εξηγήσαμε στην Ευρώπη ότι είναι ευρωπαϊκά είπε επίσης. Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να πληρώσει και αυτή για τον φράχτη που θα κατασκευάσουμε στον Έβρο» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr