Στην συνάντηση για την κατάσταση στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου, και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έλαβε μέρος ο Δήμαρχος ΒόλουΑχιλλέας Μπέος.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε και πάλι με έμφαση τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που παρατηρούνται τόσο στο σκέλος των αποζημιώσεων των πληγέντων, όσο και στις εργασίες αποκαταστάσεων των ζημιών στις υποδομές τις οποίες και απέδωσε στις δαιδαλώδεις διαδρομές της γραφειοκρατίας και τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων, ακόμα και στα ίδια υπουργεία.

«Εχω διαπιστώσει, είπε ο κ. Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς, και δεν διστάζω να το πω, ότι τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού, όσο και την δική σας υπάρχει η βούληση και καταβάλλονται προσπάθειες να τρέξουν οι διαδικασίες και να έχουμε αποτέλεσμα. Ωστόσο το τέρας της γραφειοκρατίας, που φτάνει τα όρια να χαρακτηριστεί σαν παρακράτος, υπονομεύει αυτή την προσπάθεια, με αρνητικό αποτέλεσμα».

«Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μετά τη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού, σε προφορική συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, ο Δήμος Βόλου εκταμίευσε ποσό 90.000 ευρώ για την αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές. Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν αποδοθεί γιατί κάποιοι υπάλληλοι διαφωνούν με τη διαδικασία. Δηλαδή θα έπρεπε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και στο μεταξύ να έχουν πεθάνει από την πείνα όσα ζώα επέζησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και να καταστραφούν ολοκληρωτικά οι κτηνοτρόφοι μας;» διερωτήθηκε ο Μπέος.

«Πάρτε πρωτοβουλίες. Νομοθετείστε. Κάνετε τις αναγκαίες αλλαγές να προχωρήσουμε. Υπάρχει στον κόσμο πόνος, αγωνία για το αύριο. Απαιτεί λύσεις και μάλιστα άμεσες. Μην αφήνετε την γραφειοκρατία να ακυρώνει το έργο σας».

Στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε 4,5 ώρες, μετείχαν ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας.

gegonota.news