Η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει 10.000 εργαζομένους, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση στην προσπάθεια της να μειώσει το κόστος εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και να επικεντρωθεί εκ νέου σε στρατηγικές προτεραιότητες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία απασχολούσε περίπου 221.000 εργαζόμενους μέχρι τα τέλη Ιουνίου και οι περικοπές ανέρχονται σε λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Με αυτές τις περικοπές, η Microsoft γίνεται ο τελευταίος τεχνολογικός γίγαντας που αποσύρεται μετά από ένα κύμα προσλήψεων, όταν η αύξηση των διαδικτυακών υπηρεσιών που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία και η επέκταση του cloud computing δημιούργησαν έντονο ανταγωνισμό για τα ταλέντα στον κλάδο της τεχνολογίας.

«Αυτές είναι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε κατά τη διάρκεια της 47χρονης ιστορίας μας για να παραμείνουμε μια σημαντική εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο που δεν συγχωρεί οποιονδήποτε δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές πλατφόρμας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλλα, σε μήνυμα προς το προσωπικό.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ