Στη φυλακή για να εκτίσει ποινή τριών χρόνων που του επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες, θα οδηγηθεί ένας 37χρονος αγρότης από τη Χαλκιδική, ο οποίος επί 8 χρόνια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για την πρώην σύντροφό του.

Δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι χώρισαν. Μολονότι η συνομήλικη, πρώην κοπέλα του, παντρεύτηκε και ζει πλέον ευτυχισμένη με τον σύζυγο και τα παιδιά τους, εκείνος συνέχισε όχι απλά να την ενοχλεί, αλλά να προβαίνει σε πράξεις ασύλληπτες, που περιλάμβαναν από απειλές κατά του συζύγου της μέχρι στενή παρακολούθηση της ίδιας και των παιδιών της.

Η 37χρονη μητέρα πλέον τριών παιδιών βίωνε μία δραματική κατάσταση, δεν μπορούσε να χαρεί ούτε τα παιδιά της, ούτε τις όμορφες οικογενειακές στιγμές με τον σύζυγό της. Πολλές φορές αναγκάστηκε να κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι της, διότι ο 37χρονος κάθε τρεις και λίγο ταξίδευε από τη Χαλκιδική στον Βόλο και εμφανιζόταν «φάντης μπαστούνι» έξω από το σπίτι της οικογένειας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Ο κατηγορούμενος, που έχει και παλαιότερες καταδίκες, κάθισε χθες ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και κρίθηκε ένοχος. Καταδικάστηκε σε 3 έτη φυλάκισης, χωρίς αναστολή και μετατροπή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά την απόφαση αυτή, θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης και στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν πως πρόκειται για ένα άτομο με εμμονές, επιθετικότητα, που θα μπορούσε να κάνει ο,τιδήποτε. Με βάση αυτό το σκεπτικό το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα της 37χρονης και του συζύγου της, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η ποινή να προβλέπει φυλάκιση.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2023 ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για παραβίαση δικαστικής απόφασης και διατάχτηκε η ακούσια νοσηλεία του, ενώ τον Αύγουστο του 2024 είχε καταδικαστεί και πάλι με την ίδια κατηγορία σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

Είχε βάλει στο μάτι… και τον σύζυγό της

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο κατηγορούμενος ταξίδεψε και πάλι από τη Χαλκιδική στον Βόλο και στη συνέχεια στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, όπου διαμένει η 37χρονη με την οικογένειά της.

Αρχισε με περνάει πάνω – κάτω με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της, μολονότι υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζει την περιοχή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επειδή η 37χρονη έχει αλλάξει κινητό για να μην την ενοχλεί, απευθύνθηκε σε καφετέριες και ταβέρνες της περιοχής και ζητούσε να μάθει το τηλέφωνο του συζύγου της.

Οι αρχές τον συνέλαβαν και χθες οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Η 37χρονη γυναίκα περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια λόγω της εμμονής που είχε μαζί της. Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, με τον κατηγορούμενο γνωρίστηκε όταν σπούδαζαν στην Ολλανδία, την περίοδο 2009-2010. Έναν χρόνο μετά έκαναν σχέση, όμως μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα χώρισαν, αλλά ο 37χρονος δεν το συνειδητοποίησε ποτέ. Συνέχισε να την παρενοχλεί, ζητώντας της να επιστρέψει σε εκείνον.

Αρχικά ξεκίνησε να τη «βομβαρδίζει» με γραπτά μηνύματα στο κινητό και αργότερα άρχισε να έρχεται στον Βόλο. Η 37χρονη του ζήτησε πολλές φορές να μην την ενοχλεί, όμως εκείνος συνέχιζε απτόητος.

Επί μία οκταετία σχεδόν κάθε καλοκαίρι ταξίδευε από τη Χαλκιδική μέχρι παραθαλάσσια περιοχή του Αλμυρού για να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η 37χρονη κατήγγειλε χθες πως ένα καλοκαίρι νοίκιασε σπίτι για δύο μήνες, με αποτέλεσμα η ίδια να μην τολμάει να πάει για μπάνιο με τον σύζυγο και τα παιδιά της, αφού εμφανιζόταν μπροστά της και άρχισε να απειλεί τον σύζυγό της.

«Δεν φταίω εγώ… αλλά άλλοι»

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε πως έρχεται πολύ συχνά από τη Χαλκιδική στον Βόλο, όχι όμως για να κάνει κακό στην 37χρονη, αλλά για να της εξηγήσει πως αυτά που της λένε για εκείνον είναι μυθεύματα και πως την πλεκτάνη σε βάρος του την έχει στήσει ο σύζυγός της.

Υποστήριξε ακόμη πως όσα κατέθεσε η 37χρονη μητέρα είναι ψέματα, ενώ σε ερώτηση της έδρας αν έχει κάποια ψυχική διαταραχή και αν είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, απάντησε αρνητικά και δεν αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό «εμμονικός» που του αποδόθηκε.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, η πρόταση του εισαγγελέα για τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και μετατροπή έγινε δεκτή και ο 37χρονος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Bάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)