Έτοιμος να τεθεί στην κρίση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε στιγμή δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στη κρατική ραδιοτηλεόραση, απαντώντας έτσι στην αμφισβήτηση που δέχθηκε από στελέχη του κόμματος. Ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα αποφασιστούν με θεσμικό τρόπο. Προειδοποιώντας όμως τους αμφισβητίες πως την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ όποιος συνεχίσει σε αυτή την τακτική.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης «εγώ είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από την βάση της δημοκρατικής παράταξης». Επίσης «έριξε το γάντι» σε όσους αμφισβητούν την προεδρία του λέγοντας «αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα της δικής μου ηγεσίας ας το πουν ευθέως» τονίζοντας πως στην δική του προεδρία «η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική και όχι η πολιτική στην επικοινωνία» ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που χτίζω είναι δυνατό και σταθερό».

Όσον αφορά το τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στο αν θα προκηρυχθούν εσωκομματικές εκλογές σημείωσε πως το ζήτημα θα απαντηθεί «όταν θα έρθει θεσμικά η ώρα» και «μέσα από θεσμικές λειτουργίες». Παραπέμποντας έτσι στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης όπως και στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα. Στο εν λόγω όργανο άλλωστε υπάρξουν συγκεκριμένες καταστατικές προβλέψεις για το πώς μπορούν να δρομολογηθούν πρόωρα διαδικασίες ανάδειξης προέδρου.

Την ίδια στιγμή όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως «θα τα κάνουμε όλα θεσμικά» τονίζοντας όμως πως εφεξής όποιος αμφισβητήσει την ηγεσία «θα βγει εκτός του ΠΑΣΟΚ». Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος την επόμενη μέρα συνεχίζει την τακτική της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ». Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκτεινε μάλιστα την κριτική στους αμφισβητίες -αν και δεν κατονόμασε- σημειώνοντας πως «με θλίβει ότι κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας» των εκλογών. Λέγοντας πως «αυτή η στάση είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής».

Σημείωσε ότι αν κάποιος έχει προβληματισμό «έρχεται στα όργανα και λέει την άποψη του», όχι όμως «όταν βυθίζεται η Ν.Δ να κάνεις ότι μπορείς για να πάρεις τον προβολέα από εκεί και να τον ρίξεις στο κόμμα σου».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως «εγώ δεν πανηγυρίζω» θυμίζοντας όμως πως «εγώ ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν 2ο πουθενά στην Ελλάδα»και «έγινε 2ο παντού πλην του λεκανοπεδίου Αττικής». Προσθέτοντας πως «αυτό αν μας το λέγανε πριν κάποια χρόνια θα το λέγαμε όνειρο θερινής νυχτός». Σημείωσε πως «στο κέντρο 30,9 ΠΑΣΟΚ» δηλαδή «το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από 12 χρόνια» και πως αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει άλλο χρώμα στο χάρτη: Μπλε και πράσινο». Αφήνοντας και με βάση αυτά αιχμές αφού σημείωσε πως «περίμενα το αποτέλεσμα να το κρατήσουμε όρθιο αντί να το αποδομούμε».

Ειδική αναφορά έκανε στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Σημείωσε πως «είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα» διαφωνώντας όμως με αναφορές στην πρόσφατη αρθρογραφία του σχολιάζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθήνας.

news247.gr