Το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, το πρώτο της δημοτικής περιόδου 2024-2028, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 7 έως 9 Νοεμβρίου. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔΕ,  θα διοργανωθούν επτά προσυνεδριακές συναντήσεις, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου σε Γιάννενα, Ναύπλιο, Μεσολόγγι, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Αθήνα.

“Όλοι εμείς, οι αιρετοί εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α. της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συμμετοχή όλων των αιρετών, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων μας, στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε και την ανταπόκριση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση για ισχυρούς Δήμους, κάθε μέρα δίπλα στον Πολίτη”, τονίζει η ΚΕΔΕ.

Παράλληλα, με τις προσυνεδριακές συναντήσεις η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει  ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών. Προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρχει και συνεχή ενημέρωση στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΔΕ: www.kede.gr