Έρχονται "τηλεδίκες" με διαδικτυακές καταθέσεις μαρτύρων

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στο Action 24 και στους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού, αναφέρθηκε στις νέες αλλαγές που έρχονται στο gov.gr .

Ο υπουργός τόνισε αρχικά, ότι υπάρχει μια σειρά έργων τα οποία είναι έτοιμα να βγουν στην εφαρμογή, ενώ ξεκίνησε και το CRM του Δημοσίου, ένας πολύ πιο δυνατός πυρήνας που ενισχύεται ώστε να μπορέσει να «σηκώσει» τις λειτουργίες που αφορούν το Δημόσιο και να παρέχει πιο γρήγορες υπηρεσίες.

Εξήγγειλε επίσης, πως έρχεται o ψηφιακός φάκελος υγείας προσβάσιμος σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα, έρχεται αστυνομία κυβερνοασφάλειας για το δημόσιο, καθώς και ότι από το 2024 έρχονται «τηλεδίκες», με καταθέσεις μαρτύρων μέσω υπολογιστή.

Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, τόνισε ότι «ανησυχώ πιο πολύ για την ανθρώπινη ανοησία παρά για την τεχνητή νοημοσύνη» και σημείωσε πως «θέλουμε 120 χρόνια για να ψηφιοποιήσουμε τα έγγραφα των υποθηκοφυλακείων».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως η τετραετία αυτή θα είναι τετραετία ολοκλήρωσης και ωρίμανσης των έργων πληροφορικής στη χώρα.

flash.gr 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.