Την σύμβαση με τον ανάδοχο για την έναρξη των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης σε σειρά σχολικών κτιρίων της Καρδίτσας υπόγραψε με τον ανάδοχο του έργου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο αντιδήμαρχος έργων κ. Π. Σβερώνης.

Ειδικότερα η εργολαβία είναι συνολικού προϋπολογισμού ύψους 748.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από τη ΣΑΤΑ σχολείων. Με την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος δήλωσε πως πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία, που θα βοηθήσει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Καρδίτσας.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι με τέτοιου είδους έργα αναβαθμίζεται και η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία καθώς το καλύτερο σχολικό περιβάλλον συμβάλει τελικά στην ποιοτικότερη εκπαίδευση.

Αναλυτικά το έργο προβλέπει τα παρακάτω:

Προβλεπόμενες σχολικές μονάδες:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1οΔημοτικό(κλειστό γυμναστήριο)- 6oΔημoτικό-7oΔημοτικό-3o&13oΔημοτικό & Νηπιαγωγείο Καρδίτσας-Δημοτικό Μητρόπολης- Δημοτικό Παλαιοκκλησίου-10ο Δημοτικό

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Μουσικό Γυμνάσιο

ΛΥΚΕΙΑ

Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας- 5ο ΓΕΛ

Όλες οι σχεδιαζόμενες επεμβάσεις αφορούν εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του Ν. 4495/2017.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 748.000 ευρώ με ΦΠΑ.