Σε υπνοδωμάτια έχει μετατραπεί ο χώρος γραφείων της έδρας του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο για να φιλοξενεί όσους εργαζομένους της πλατφόρμας εξαναγκάζονται να παραμένουν εκεί νυχθημερόν. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το BBC. Στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο απεικονίζονται ένα διπλό κρεβάτι, μία ντουλάπα και ένα ζευγάρι παντόφλες. Πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία ανέφερε ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Ελον Μασκ, έχει εγκατασταθεί στο γραφείο, όπου εργάζεται και κοιμάται από τη στιγμή που απέκτησε την πλατφόρμα.

Τον περασμένο μήνα, εξάλλου, ο Μασκ είχε στείλει ηλεκτρονικές επιστολές στο προσωπικό, με τις οποίες τους προειδοποιούσε πως «αν θέλουν να επιτύχουν, θα πρέπει να είναι σκληροπυρηνικοί και ότι θα εργάζονται πολλές ώρες πολύ εντατικά». Οι πολεοδομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο διερευνούν κατά πόσον η μετατροπή χρήσης του χώρου είναι νόμιμη. Η έρευνα του ζητήματος ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία. Ο Ελον Μασκ φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη και δήλωσε ότι «οι δημοτικές αρχές βάλλουν κατά των επιχειρήσεων που παρέχουν κρεβάτια για τους κουρασμένους εργαζομένους», προσθέτοντας ότι θα ήταν «καλύτερα να προστατεύουν τα παιδιά από τα οπιοειδή». Σε παλαιότερο «τιτίβισμά» του, ο Μασκ έλεγε ότι θα εργάζεται και θα κοιμάται στο Twitter έως ότου «ο οργανισμός να διορθωθεί».

Τα γραφεία, επίσης, έχουν εξοπλιστεί με καναπέδες-κρεβάτια, ενώ σε μια αίθουσα συνεδριάσεων φαίνονται ένα ξυπνητήρι και μια φωτογραφία πάνω από ένα στρωμένο κρεβάτι.

Ενας πρώην εργαζόμενος σχολίασε ότι «ο εργασιακός χώρος μοιάζει πλέον με ξενοδοχείο».

Ο Σκοτ Βίνερ, πολιτειακός γερουσιαστής της Καλιφόρνιας, δήλωσε στο ΒΒC ότι «ο Μασκ εξαναγκάζει τώρα τους εργαζομένους να κοιμούνται στα γραφεία του Τwitter. Είναι προφανές ότι αδιαφορεί για τους ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτόν».

Φαίνεται όμως πως το θέμα της διαμονής στο γραφείο δεν αφορά μόνο το προσωπικό του Τwitter. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι εκεί φιλοξενούνται συχνά και εργαζόμενοι στην Τesla και σε άλλες επιχειρήσεις ιδιοκτησίας Ελον Μασκ που ταξιδεύουν μέχρι την έδρα του Τwitter για να συμμετάσχουν σε συσκέψεις. Τέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, το περιοδικό Forbes έγραψε ότι «η μετατροπή των αιθουσών συνεδριάσεων σε αυτοσχέδια υπνοδωμάτια στην ερημωμένη έδρα της εταιρείας συνιστά σαφή βελτίωση από τους υπνόσακους στο πάτωμα, εικόνα όπως είχε απαθανατιστεί πριν από λίγο καιρό από εργαζόμενο στην πλατφόρμα».

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ