Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ η πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στον Βόλο έγινε μαζική πορεία με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων ατόμων, που περνώντας μπροστά από τα γραφεία της ΝΟΔΕ έσπασαν την τζαμαρία, ενώ προκάλεσαν φθορές και στην πόρτα των γραφείων στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζονται. Είχε προηγηθεί ανάρτηση πανό στα Δικαστήρια του Βόλου.

Η πορεία είχε διάρκεια μια ώρα περίπου, ξεκίνησε από τον Θόλο, κατευθύνθηκε μέσω της Δημητριάδος στην Κ. Καρτάλη, μέσω της Ρ. Φεραίου κατέληξε στην οδό Ιωλκού, την οποία κατέβηκε και μετά τους βανδαλισμούς στην πολυκατοικία όπου βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε στην οδό Ιάσονος, για να καταλήξει στον Θόλο του Πανεπιστημίου απ’ όπου ξεκίνησε.

Στην πορεία συμμετείχαν άτομα με κουκούλες και κράνη που κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν επίσης μεγάλη, με τις διμοιρίες να κινούνται σε δρόμους παράλληλους προς την πορεία.

Οι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια φώναζαν συνθήματα κατά της ΝΔ, της τρομοκρατίας και της αστυνομικής βίας, όπως και για το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Περνώντας από τα Δικαστήρια οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό της Κατάληψης Ματσάγγου που καλούσε σε «καμία παράδοση – καμία υποταγή στο δρόμο να τσακίσομε την κρατική τρομοκρατία».

Στη συνέχεια η πορεία κατέβηκε την οδό Ιωλκού και στη διασταύρωση με την Δημητριάδος σταμάτησε, αντιεξουσιαστές έσπασαν με ρόπαλα την τζαμαρία της πολυκατοικίας των γραφείων της ΝΟΔΕ, άλλοι νεαροί ανέβηκαν στον 2ο όροφο και έριξαν μπογιές στην είσοδο των γραφείων, ενώ άναψαν καπνογόνο στην είσοδο.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 19.50 και περίπου 100 νεαροί παρέμειναν στον χώρο έξω από το Πανεπιστήμιο, στην οδό Ιάσονος.

magnesianews.gr