Απρόκλητη επίθεση από αγέλη τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών σε βάρος 5χρονου αγοριού σημειώθηκε προχθές το βράδυ, στην παραλία του Αναύρου, στον Βόλο. Το παιδάκι βρισκόταν στην αμμουδιά κι έπαιζε με τα κουβαδάκια του όταν του επιτέθηκαν τα σκυλιά…

Συγκλονισμένη η μητέρα του περιέγραψε το περιστατικό μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Ηταν περίπου οκτώ το βράδυ, όταν φθάσαμε στην παραλία του Αναύρου για να φάμε σε κατάστημα της περιοχής. Ημουν μαζί με τα δύο παιδιά μου, το αγοράκι μου, ηλικίας πέντε ετών και το δύο ετών κοριτσάκι μου», λέει η μητέρα.

Ετοιμαζόταν να καθίσει σε τραπέζι, όταν ο γιος της, πήρε τα κουβαδάκια του και πήγε στην αμμουδιά μπροστά από το μαγαζί για να παίξει. «Από το πουθενά εμφανίστηκε μία αγέλη αδέσποτων και επιτέθηκε απρόκλητα στο παιδί μου. Ένα από τα σκυλιά ανέβηκε πάνω του, με αποτέλεσμα ο γιος μου να πέσει ανάσκελα και να χτυπήσει το κεφάλι του. Ενστικτωδώς γύρισε μπρούμυτα για να σηκωθεί και να φύγει και το σκυλί τον δάγκωσε στον ποπό του», περιγράφει καρέ – καρέ τη σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της.

Η μητέρα άκουσε το αγοράκι της να ουρλιάζει και το είδε να τρέχει προς την κατεύθυνση που καθόταν η ίδια, αναζητώντας προστασία. «Ο ιδιοκτήτης αλλά και οι θαμώνες όλου του μαγαζιού έτρεξαν να βοηθήσουν. Το παιδί μου ούρλιαζε σοκαρισμένο όπως και η μικρότερη κόρη μου. Τα σκυλιά μας ακολουθούσαν και δεν μπορούσα ούτε στο αυτοκίνητο να προσεγγίσω. Θαμώνες άρχισαν να πετούν νερό για να τα απομακρύνουν, μέχρι να μπορέσω να μπω στο αυτοκίνητο και να πάω το παιδί στο νοσοκομείο», περιγράφει η μητέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί της πριν από έξι μήνες είχε κάνει εμβόλιο τετάνου και δεν χρειάστηκε να του χορηγηθεί κάτι άλλο πέρα από αντιβίωση. «Στον ποπό του έχει τέσσερις τρύπες από το δάγκωμα που δέχθηκε. Και σκέφτομαι, αν το δάγκωναν και τα άλλα τρία σκυλιά ή αν αυτό γινόταν σε μικρότερο παιδάκι, τι θα είχε ακολουθήσει;», διερωτάται.

Η ίδια σημειώνει ότι η επίθεση που δέχθηκε το παιδί της ήταν απρόκλητη και ανέφερε το συμβάν και στην αστυνομία προκειμένου να κινήσει διαδικασίες.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)