Κορυφώνεται, σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η έλευση επισκεπτών και ετεροδημοτών στην Καρδίτσα, για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά τους.

Όπως είπε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος κ. Πεσλής σήμερα 23 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένα από Αθήνα για Καρδίτσα 15 δρομολόγια όταν συνήθως γίνονται 6. Ενώ από Θεσσαλονίκη αντί για 3 που είναι το φυσιολογικό, θα γίνουν σήμερα 5 δρομολόγια. Με απλά μαθηματικά, μόνο από πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα και μόνο με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, θα φθάσουν την Παρασκευή στην Καρδίτσα 1.000 περίπου άτομα.

Η κίνηση πάντως, τονίζει ο κ. Πεσλής είχε διάρκεια και μεταφέρθηκε αρκετός κόσμος και τις προηγούμενες ημέρες, από και προς την Καρδίτσα. Οι θέσεις άρχισαν να παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση εδώ και 10 μέρες περίπου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να εξασφαλίσουν θέση, στο δρομολόγιο της προτίμησής τους, ηλεκτρονικά.

Ήδη, συνέχισε, άρχισε και η κράτηση θέσεων για την επιστροφή, με την ζήτηση να είναι αρκετά μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, παρακολουθούμε τις ανάγκες που προκύπτουν και είμαστε σε ετοιμότητα για να δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία.

Τέλος να αναφέρουμε πως από την Καρδίτσα προς (κυρίως) την Αθήνα, φεύγουν και πολλά δέματα αυτή την εποχή με δώρα και τα γνωστά «πεσκέσια», για όσους δεν καταφέρουν να περάσουν τις γιορτές στα πάτρια εδάφη.

Κλείνοντας να πούμε πως, σύμφωνα με τον κ. Πεσλή, η κίνηση φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, είναι αυξημένη κατά 30%. Με την υποσημείωση, βεβαίως, ότι στις γιορτές του 2021 ίσχυαν ακόμα ορισμένοι περιορισμοί λόγω COVID-19.

KarditsaLive.Net