Βαριά … «καμπάνα» περίμενε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 50χρονο, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος παρίστανε τον έμπορο αυτοκινήτων που κάνει εισαγωγές από το εξωτερικό και εξαπάτησε δύο συμπατριώτες του.
Ο αλλοδαπός, κατηγορούνταν για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 36 μηνών.
Ο κατηγορούμενος στο διάστημα Δεκεμβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023, εμφανιζόταν ως έμπορος αυτοκινήτων, που έκανε εισαγωγές από το εξωτερικό και τους αποσπούσε χρήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αλλοδαπός φερόταν να έχει πολλές επαφές με δικηγόρους, μέσω των οποίων θα γινόταν νομιμοποίηση των εγγράφων των αυτοκινήτων που θα έφερνε στην Ελλάδα.
Θύματά του έπεσαν δύο επίσης υπήκοοι Αλβανίας, που κατέθεσαν ως μάρτυρες και εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος τους απέσπασε χρήματα και τελικά τους εξαπάτησε.
Οι παθόντες κατέθεσαν μηνύσεις κατά του ομοεθνή τους για απάτη, έγινε προκαταρκτική, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ορίστηκε για χθες η δίκη.

magnesianews.gr