Ιστορική, από κάθε άποψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με την ματιά του thessaliaeconomy.gr, η εκλογή για πρώτη φορά ενός τοπικού επιχειρηματία στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ανάδειξή του έχει ιδιαίτερη αξία - όχι μόνο γιατί η παρουσία του φέρνει πιο κοντά στις ανάγκες της αγοράς το τοπικό μας πανεπιστήμιο -, αλλά, γιατί πρόκειται για έναν κανονικό επιχειρηματία και μάλιστα επιτυχημένο. Από εκείνους δηλαδή που σηκώνονται κάθε πρωί και τρέχουν για τις ανάγκες της εταιρείας τους.

Ο Λαρισαίος Θάνος Μακρής, πολιτικός μηχανικός, 61 ετών, είναι βασικός μέτοχος και CEO της ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε. (παραγωγή πάνελ πολυουρεθάνης - πετροβάμβακα, επεξεργασία χαλυβδοφύλλων) και της SHELTER A.E.(σχεδιασμός και κατασκευή οικίσκων), εταιρείες που εδρεύουν στη Λάρισα.

Η εκλογή του στην ηγεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, όταν στην πρώτη συνεδρίαση των έξι νέων εσωτερικών μελών του ιδρύματος, εκλέχτηκαν τα πέντε εξωτερικά μέλη, και έτσι συγκροτήθηκε το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης από το οποίο θα εκλεγεί σε λίγες εβδομάδες και ο νέος πρύτανης.

Με τον τρόπο αυτό λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός της συμφωνίας των έξι εσωτερικών μελών για την εκλογή των πέντε εξωτερικών, ένα θέμα που είχε ταλανίσει για μήνες το θεσσαλικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Τα εσωτερικά μέλη που εκλέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν οι καθηγητές: Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Γεωργία Ανδρέου, Ιωάννης Θεοδωράκης, Γεώργιος Σταμούλης, Παντελεήμων Μπάγκος και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι για εξωτερικά μέλη στη διοίκηση του ιδρύματος ήταν 31, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με αυτούς που είχαν εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον τον περασμένο φθινόπωρο.

Τελικά, εκτός του Μακρή, οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι που εκλέχτηκαν στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, και είναι οι εξής:

Γαγάτσης Αθανάσιος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

Karen Angeliki Krogfelt Professor MSO, Dept of Science and Environment, Roskilde University (RUC)

Εξαδάκτυλος Αριστομένης καθηγητής, Πανεπιστήμιο Bern,

Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος ομότιμος καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο επόμενο διάστημα θα σταλεί πρόσκληση από την πρυτανεία για όποιον από τα έξι εσωτερικά μέλη θέλει να θέσει υποψηφιότητα για πρύτανης, να εκδηλώσει ενδιαφέρον. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr