Απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης του εμβολίου για την COVID-19 καθώς, όπως και για τη γρίπη θα μπορεί να γίνεται από τα φαρµακεία και μάλιστα από αυτό το φθινόπωρο.

Ηδη τα περισσότερα φαρµακεία έχουν εφοδιαστεί µε τα φετινά αντιγριπικά εµβόλια και αναµένουν την έκδοση των επικαιροποιηµένων οδηγιών - συστάσεων της Εθνικής Επιτροπής Εµβολιασµών, προκειµένου να ξεκινήσουν οι εµβολιασµοί έναντι της γρίπης από τον προσεχή µήνα.

Ωστόσο θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα εµβολιασµού για την COVID-19 από τις δηµόσιες δοµές Υγείας, κατόπιν ραντεβού µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρµας emvolio.gov.gr.

Η πλατφόρµα βάσει της οποίας θα «τρέξει» η νέα διαδικασία προµήθειας των εµβολίων µέσω των φαρµακοποιών και χορήγησής τους στους πολίτες είναι σχεδόν έτοιµη και εκτιµάται ότι θα µπορεί να ξεκινήσει το τρίτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου.

Βασική διαφορά του νέου συστήµατος είναι ότι ο κάθε ενδιαφερόµενος θα ενηµερώνει το φαρµακείο ότι επιθυµεί να εµβολιαστεί και εν συνεχεία ο φαρµακοποιός θα κανονίζει το σχετικό ραντεβού, αφού συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθµό πολιτών που θέλουν να εµβολιαστούν, προκειµένου να µην πηγαίνουν δόσεις χαµένες (έξι εμβόλια ανά φιάλη). Οπως ορίζει το νοµικό πλαίσιο, το φαρµακείο θα αµείβεται από τον εμβολιαζόμενο για αυτή την υπηρεσία µε 5 ευρώ συν τον ΦΠΑ.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr