Μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον Θεσσαλικό κάμπο προμηνύεται η φετινή με το υδατικό ισοζύγιο να παρουσιάζει έλλειμμα που έχει σχέση τόσο με τον ήπιο χειμώνα και τις μειωμένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, όσο και με τα γενικότερα προβλήματα υπεράντλησης των υδάτων και της απουσίας έργων που θα βοηθούσαν στην άμβλυνση του όλου προβλήματος.

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή ημερίδα με θέμα “Θεσσαλία και νερό: Aπειλές και ευκαιρίες” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ στην Λάρισα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού.

“S.O.S.” εκπέμπει ο Θεσσαλικός κάμπος για το νερό – Έλλειμμα στο υδατικό ισοζύγιο λόγω ανομβρίας και υπεράντλησης

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας και το ΓΕΩΤΕΕ και ανέδειξε για μια ακόμη φορά την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υδατικά αποθέματα στον Θεσσαλικό κάμπο.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις είναι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν εγκαταληφθεί τις περασμένες δεκαετίες.

“S.O.S.” εκπέμπει ο Θεσσαλικός κάμπος για το νερό – Έλλειμμα στο υδατικό ισοζύγιο λόγω ανομβρίας και υπεράντλησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το κτίριο του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ, οι οποίοι αντιδρούν στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΡΑΕ στο νερό και τα απόβλητα, υπογραμμίζοντας ότι “θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό”.

ertnews.gr