Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων.

Η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας αποκλειστικά για τα επιβατικά οχήματα που διαθέτουν χιονοαλυσίδες θα επιτρέπεται μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα προς Αθήνα και από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Πού αλλού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

Στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού, στο τμήμα από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.
Στη Σαλαμίνα στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα.
Στη Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνς «Αρχοντικό», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα.
Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς Υμηττό. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό.
Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.
Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εύβοια

Από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)
Από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11
Από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )
Από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών
Στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

Μικροπροβλήματα με λεωφορεία στη Λαμία

«Πράσινο φως» έδωσε γύρω στις 6 απόγευμα η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας στα λεωφορεία που είχαν ακινητοποιηθεί σε μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Αθήνα.

Παράλληλα, έπαυσαν να ισχύουν και τα μέτρα ακινητοποίησης των λεωφορείων που είχαν ληφθεί από τις 3 το μεσημέρι. Έτσι, ΙΧ και λεωφορεία (τουριστικά, σχοικά και ΚΤΕΛ) ταξιδεύουν απρόσκοπτα προς την Αθήνα.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ