Προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα προσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών, όπως αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε. Η ανάγκη θεωρείται κατεπείγουσα καθώς αφορά στην υλοποίηση της 263/2022 απόφασης των τελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία εμπεριέχεται και ο διαφορετικός τρόπος αποστολής των ειδοποιητηρίων πληρωμής με αποστολή λογαριασμού έναντι στο 1ο τρίμηνο και εκκαθαριστικού στο εξάμηνο. Η υλοποίηση της απόφασης προϋποθέτει τη μέτρηση του συνόλου των καταναλώσεων εντός ενός μηνός πριν την εκκίνηση της εφαρμογής του νέου τρόπου αποστολής ειδοποιητηρίων.
Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται να προσληφθούν 20 άτομα προσωπικού Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων για έναν μήνα.

Ειδικές συμβάσεις με 25 ασκούμενους φοιτητές
Παράλληλα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε τη σύναψη μίας επιπλέον ειδικής σύμβασης με ασκούμενο φοιτητή πρώην ΤΕΙ στην ειδικότητα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ. Έτσι η απόφαση για τη σύναψη ειδικών συμβάσεων με ασκούμενους φοιτητές πρώην ΤΕΙ διαμορφώνεται σε 25 θέσεις ως εξής: Έναν Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, έναν Τμήματος Γεωπονίας, έναν Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, τέσσερεις Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ή παρεμφερούς, δύο Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ή παρεμφερούς, πέντε Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, τρεις Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, έναν Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος & Μηχανικών Αντιρρύπανσης, τρεις Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και τέσσερεις Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ή παρεμφερούς.

Ανάδοχοι έργων
Στην κατακύρωση της σύμβασης παροχής τεχνικών υπηρεσιών για την υλοποίηση σχεδίου ασφάλειας νερού της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε το Δ.Σ. καθώς ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού. Η προεκτιμώμενη αμοιβή ήταν 59.495,55€ και ανάδοχος αναδείχθηκε εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 60,08%. Έτσι η τιμή διαμορφώθηκε σε 23.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Επίσης, ανατέθηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και απόφραξη των δικτύων αποχέτευσης προϋπολογισμού 1.080.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 12,25%. Ανατέθηκε ακόμη και η σύμβαση την επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και κατασκευή νέων διακλαδώσεων στη Δ.Ε. Αγριάς Δ. Βόλου, Β’ φάση, προϋπολογισμού 290.000 ευρώ σε εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 15,32%, ενώ εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου «Επέκταση ΕΕΛ για την υποδοχή των λυμάτων των Οικισμών Γ’ Προτεραιότητας Αγριάς και Ν. Αγχιάλου» έως τις 19 Δεκεμβρίου μετά από σχετικό αίτημα της αναδόχου εταιρείας.

e-thessalia.gr