Εικαστικές “πινελιές” του 4ου ΕΠΑΛ στην αγορά

Στην εικαστική παρέμβαση, στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου που πραγματοποίησαν μαθητές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του  4ου ΕΠΑΛ Λάρισας αναφέρθηκαν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χ. Παπαδόπουλος με τον διευθυντή του σχολείου κ. Θ. Παππά, του εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που συμμετείχαν στην δράση.

Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος η ανάδειξη της αλλά και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης διαφορετικών εμπορικών δρόμων στην Λάρισα μέσα από την τέχνη και την διακόσμηση βιτρίνων σε καταστήματα από τους μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ.

Εικαστικές “πινελιές” του 4ου ΕΠΑΛ στην αγορά της Λάρισας

Ετσι, στα πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης με τίτλο «where is the art?» συνεργάστηκαν 50 μαθητές της Α τάξης του σχολείου και οι μαθητές του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών των Β’ και Γ’ τάξεων του Λυκείου με  εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία στο κέντρο της πόλης ενός συνόλου «εικαστικών παρεμβάσεων» με αφορμή τις βιτρίνες εμπορικών μαγαζιών στον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου,  ώστε οι περαστικοί να εκπλήσσονται από την έμφαση στην οποία θα δίνεται τόσο στην προβολή των προϊόντων όσο και στην παρουσία ζωγραφικών έργων ή κατασκευών εμπνευσμένων μέσα από την ιστορία της τέχνης.

Η τέχνη είναι παντού αρκεί να μπορείς να την βλέπεις και  να την αναγνωρίζεις, ανέφεραν οι καθηγητές του σχολείου, το οποίο μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, όπως πρόσθεσαν εισήλθε την αγορά εργασίας με τους μαθητές του να αναλαμβάνουν θέση ευθύνης και παραγωγής έργου.

Παράλληλα οι μαθητές βίωσαν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ δημιουργού και κοινού – θεατή, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Εικαστικές “πινελιές” του 4ου ΕΠΑΛ στην αγορά της Λάρισας

Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11/5/2023 σε βιτρίνες μαγαζιών της Λάρισας και υποστηρίζεται ενεργά από τους εκπαιδευτικούς του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, Γιάννη Στεφανή, Γιώργο Παπαδημητρίου, Βάσω Ταζέ, Ελένη Καλαμπαλίκη, Έφη Θάνου, Μαρία Λαγού και Ζωή Σιμούλη.

Οπως εξήγησαν οι εκπαιδευτικοί ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του  4ου ΕΠΑΛ Λάρισας μέσα από τη λογική της εξωστρέφειας και του ανοίγματος στον κοινωνικό ιστό της Λάρισας συνεχίζει να υλοποιεί και να υποστηρίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά  το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΜΝΑΕ (Μια νέα αρχή στα ΕΑΠΛ) του ΝΟΕΣΙΣ ( Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και του Μουσείο Τεχνολογίας).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και ο πρόεδρος του κ. Χαρ. Παπαδόπουλος, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν στην πράξη το εγχείρημα των μαθητών, καθώς τέτοιες  πρωτοποριακές προσπάθειες , όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, “πρέπει να επικροτούνται και να ενισχύονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσπάθειες νέων ανθρώπων με στόχους και όραμα για το μέλλον”.

ertnews.gr 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.