Θόλωσε από τα υπνοστεντόν, που ανέφερε ότι του έδωσαν δύο αλλοδαποί φίλοι του και έπαθε κλεπτομανία… Αυτό μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωσε απολογούμενος χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 25χρονος «ποντικός», που συνελήφθη για κλοπές.

Φυσικά το δικαστήριο δεν πίστεψε την ιστορία του και τον έκρινε ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απολογούμενος ο 25χρονος φέρεται να ανέφερε ότι την ώρα των κλοπών δεν ήταν ο εαυτός του, γιατί δύο φίλοι του, ένας από την Αλβανία και ένας από το Πακιστάν, του έδωσαν -χωρίς ο ίδιος να το θέλει- πέντε υπνοστεντόν και θόλωσε… «Δηλαδή σας νάρκωσαν;» ρώτησε η δικαστής, όταν άκουσε τη δικαιολογία περί κατανάλωσης πέντε χαπιών. «Όχι, μόνο θόλωσα και αυτά τα χάπια πρέπει να ξέρετε… προκαλούν κλεπτομανία. Όταν συνήλθα, ήμουν στο Τμήμα, δεν τις θυμάμαι τις κλοπές», είπε, με το ακροατήριο να ξεσπά σε γέλια.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τις δύο γυναίκες που έκλεψε τα κινητά και την κάρτα και από το δικαστήριο ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, για να συνεχίσει να ασχολείται με την οικογένειά του, το ενός έτους παιδί του και την καριέρα του ως βοηθός σεφ. Δήλωσε επίσης πως θα κάνει αποτοξίνωση, αλλά παράλληλα ανέφερε πως είναι περιστασιακός χρήστης ουσιών… Ο 25χρονος το βράδυ της περασμένης Τρίτης, εισήλθε σε κατάστημα χαρτικών και οικιακών ειδών στον Βόλο, ιδιοκτησίας 41χρονης και αφαίρεσε από τον πάγκο του καταστήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου της υπαλλήλου. Χθες στο Αυτόφωρο η μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε μεταβεί σε διπλανό μαγαζί και στη διάρκεια της απουσίας της ο 25χρονος μπήκε μέσα και αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο τον αναγνώρισε κατόπιν από βιντεοληπτικό υλικό, αφού τον αναγνώρισε από τα ρούχα που φορούσε.

Την περασμένη Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα, είχε εισέλθει σε κατάστημα καφέ, ιδιοκτησίας 39χρονης και αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς επίσης και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων της υπαλλήλου. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας την αφαιρεθείσα κάρτα, πραγματοποίησε συνολικά τέσσερις συναλλαγές, συνολικής χρηματικής αξίας 39,30 ευρώ. Η 39χρονη παθούσα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι ο δράστης είχε εισέλθει στην καφετέρια και ζήτησε νερό και μέχρι να του το προσφέρει, είχε αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο και είχε εξαφανιστεί. Κι αυτή ανέφερε πως τον αναγνώρισε από το βιντεοληπτικό υλικό. Όπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για κλοπή με ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Άσκησε έφεση και αποχώρησε από το δικαστήριο δακρυσμένος…

e-thessalia.gr