Έκανε κλοπές σε καταστήματα, προκειμένου να έχει χρήματα και να παίρνει τις δόσεις ναρκωτικών, καθώς είναι τοξικομανής. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 40χρονος, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), κατηγορούμενος για πέντε περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και κατόπιν στο Αυτόφωρο Μονομελές, ωστόσο, επειδή έλειπαν οι μάρτυρες κατηγορίας, η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε να παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, στις 7 Δεκεμβρίου. Ο 40χρονος που ζήτησε συγγνώμη και βούρκωσε την ώρα που ανέβηκε στο εδώλιο του Αυτόφωρου, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τις κλοπές τις έκανε για να έχει χρήματα και να παίρνει τις δόσεις των ναρκωτικών του.

Με απόφαση του δικαστηρίου ήρθη η κράτησή του και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από την Αστυνομία. Προχθές, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ο δράστης έσπασε υαλοπίνακα παραθύρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας 42χρονου, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό, ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 47χρονου Πολωνού, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του. Ακολούθως, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως προχθές, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε επίσης τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις: Τρεις κλοπές σε ισάριθμα καταστήματα, μία κλοπή σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών ιδιοκτησίας 47χρονου, μία σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων ιδιοκτησίας του 42χρονου προέδρου του Γηροκομείου Παύλου Πάνου και μία σε κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας 55χρονης, από τις οποίες αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και δύο πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό), καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών, ιδιοκτησίας 58χρονου.

e-thessalia.gr