Στη δωρεά εξοπλισμού που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Παλαμά προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΜΗΤΕΔΥ) σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Παλαμά. Την Τετάρτη πραγματοποίηθηκε στη λίμνη Πλαστήρα η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και τα στελέχη της μαζί με εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων Συλλόγων Λάρισας - Μαγνησίας και Καρδίτσας - Τρικάλων συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Καρδίτσα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Τέλιο, την Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα και τον αντιδήμαρχο Παλαμά, κ. Κωνσταντίνο Παπαντίνα.

Είχε προηγηθεί οδοιπορικό των μηχανικών στην περιφερειακή οδό Νεοχωρίου με εντοπισμό των παρεμβάσεων αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και ενημέρωση από τον πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου, κ. Δημήτρη Κωστάκη. Η πρόεδρος της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, κ. Ειρήνη Μπεκιάρη, ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες και τον αντιδήμαρχο για τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και για την πρόθεση της Ομοσπονδίας να παράσχει δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε δυο παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παλαμά, σε μία κίνηση έμπρακτης αρωγής προς την περιοχή, που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις περσινές πλημμύρες. Η ίδια μιλώντας για τις προκλήσεις του κλάδου, διατράνωσε την ανάγκη για καλύτερη στελέχωση με μηχανικούς όλων των τεχνικών υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες, ειδικά στη Θεσσαλία όπου το έργο αποκατάστασης των ζημιών του Ντάνιελ είναι τιτάνιο.

“ Η δωρεά σας είναι πολύ σημαντική για τον πλυθησμό της περιοχής του Παλαμά, όπου όλα τα χωριά υπέστησαν συντριπτικό πλήγμα από τις πλημμύρες” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τέλιος, εξαίροντας την πρωτοβουλία των μηχανικών. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον νομό Καρδίτσας, ο κ. Τέλιος σημείωσε ότι ακόμα πολλοί κάτοικοι και επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται με την καθημερινότητά τους να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εξάλλου, ευχαρίστησε όλους τους μηχανικούς της Περιφέρειας και των Δήμων “ γιατί έχουν υπερβάλλει εαυτούς για να βοηθήσουν με τη διαχείριση της πλημμύρας και με το σημαντικό έργο αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές”. Συντάχθηκε, δε, με το αίτημα της Ομοσπονδίας για νέες προσλήψεις μηχανικών, ειδικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου, όπως είπε, “τα έργα πρέπει να γίνουν με τις καταλληλες προδιαγραφες ώστε να αντέχουν και να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς”.

Θερμές ευχαριστίες επιφύλαξε προς την ΠΟΜΗΤΕΔΥ και η αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, που ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκησή της μόλις ενημερώθηκε για την πρόθεση της δωρεάς προς τους παιδικούς σταθμούς του Παλαμά. “Εδώ, ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι δεν έχει ξεχαστεί και η δωρεά σας στέλνει αυτό το μήνυμα” είπε η κ. Κομήτσα. Μίλησε με θερμά λόγια για την ανταπόκριση που υπάρχει από συλλόγους και φορείς στο κάλεσμα για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς με τις δωρεές να είναι συνεχείς και μάλιστα ακόμα και από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό “ αλλά συμπάσχουν με τους Θεσσαλούς πληγέντες από τις πλημμύρες” . Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και την κεντρική διοίκηση, για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο Ντάνιελ.

Στη δοκιμασία που περνάνε οι κάτοικοι στην περιοχή του Παλαμά μετά τις  περσινές πλημμύρες αναφέρθηκε εκτενώς ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παλαμά, κ. Κωνσταντίνος Παπαντίνας, ο οποίος ευχαρίστησε τους μηχανικούς για τη δωρεά τους. Όπως εξήγησε, οι παιδικοί σταθμοί του Παλαμά είχαν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και έμειναν κλειστοί για περίπου τέσσερις μήνες αλλά πλέον λειτουργούν κανονικά και με την εγκατάσταση του εξοπλισμού της δωρεάς θα βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες φιλοξενίας για τους μικρούς μαθητές.

Πέραν της προέδρου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος, κ. Στ. Ζαχαρίου, ο γραμματέας, κ. Θ. Τσίπας, ο Ταμίας, κ. Οδ. Παυλόπουλος και η οργανωτική γραμματέας, κ. Ε. Παπαλεξίου.