Με ιδιαίτερη χαρά η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι και φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν από σήμερα, 1η Ιουλίου 2024 στις παραλίες του Δήμου Βόλου.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι ακτές του Βόλου έχουν προετοιμαστεί, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ως προς την ποιότητα των υδάτων τους και έχουν βραβευτεί και φέτος με την διάκριση της “Γαλάζιας Σημαίας”.

«Ειδικά φέτος που τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και όλα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, ειδικά φέτος που η αγωνία κάθε επισκέπτη και κατοίκου ήταν έκδηλη, μεγάλη και δικαιολογημένη, φέτος η αξία αυτής της βράβευσης είναι πολύτιμη και ουσιαστική.

Οι ακτές του Δήμου Βόλου είναι ασφαλείς, προσβάσιμες και καθαρές.

Απολαύστε, χαρείτε, κολυμπήστε.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους ένα όμορφο, δροσερό, χαρούμενο, ασφαλές καλοκαίρι!», αναφέρεται από τον Δήμο Βόλου.

Οι παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

Δώδεκα παραλίες στην περιοχή του Δήμου Βόλου έχουν βραβευτεί με την διάκριση της “Γαλάζιας Σημαίας”. Έντεκα από αυτές εποπτεύονται από τον Δήμο Βόλου και μία οργανώνεται από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι ακτές είναι:

Πλατανίδια (βραβεύεται συνεχώς από το 2013)

Καρνάγιο – Πούντα (βραβεύεται συνεχώς από το 2016)

Θωμάς – Σουτραλί Αγριάς (βραβεύεται συνεχώς από το 2003, 22 έτη)

Πλάκες (βραβεύεται συνεχώς από το 2017)

Άναυρος (βραβεύεται συνεχώς από το 1994, 31 έτη)

Αλυκές (βραβεύεται συνεχώς από το 2000, 25 έτη)

Αμφανών (βραβεύεται συνεχώς από το 2008)

Αμαριλίδος (βραβεύεται συνεχώς από το 2008)

Κριθαριά (βραβεύεται συνεχώς από το 2019)

Χρυσή Ακτή (βραβεύεται συνεχώς από το 2000, 25 έτη)

Νέα Αγχίαλος (βραβεύεται συνεχώς από το 2013) και η

Valis – Αγριά (η διαδικασία βράβευσης υλοποιείται από το ομώνυμο ξενοδοχείο)

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

taxydromos.gr