Ένοχος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας ο 36χρονος σήμερα κατηγορούμενος για το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2021. Όπως συνέβη και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή δις ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη. Δικαιωμένοι δήλωσαν οι γονείς των δύο θυμάτων και οι συνήγοροι πολικής αγωγής.

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια κάθειρξη για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της και τον τραυματισμό της πρώην πεθεράς του.

Απολογούμενος, νωρίτερα σήμερα, επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό και υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι συνέβη τη μοιραία μέρα, 5 Απριλίου του 2021. “Να αλλάξει η ποινή” ψέλλισε όταν ρωτήθηκε από την έδρα σχετικά με το τι θέλει από το δικαστήριο, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.

Η ακροαματική διαδικασία, πριν διακόψει το δικαστήριο για την έκδοση της απόφασης, ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Προηγήθηκαν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων και αστυνομικοί, οι οποίοι, μάλιστα, μίλησαν για πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας είχε κρίνει ένοχο τον 36χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι μπήκε στο σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του και της κατάφερε μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, ενώ, στη συνέχεια, μαχαίρωσε θανάσιμα και τον 29χρονο αδερφό της και τραυμάτισε την πρώην πεθερά του.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

ertnews.gr