Ξεκινούν αύριο Σάββατο 29 Απριλίου και συνεχίζονται την Κυριακή 30 Απριλίου στη Σπηλιά Κισσάβου μια σειρά αναπτυξιακών αγώνων, ενταγμένων στο ημερολόγιο της UCI, με την επωνυμία Hellenic XCE Series 2023, στις κατηγορίες Ανδρών 17+, (Elite U23/U19) Γυναικών 17+ (Elite U23/U19), Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς (Ανδρών-Γυναικών).

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τεμπών-ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας. Οι προκριματικοί αγώνες ξεκινούν το Σάββατο 29 Απριλίου στη 13:30μμ. και οι τελικοί γύροι στις 17:30. Την Κυριακή 30 Απριλίου οι Παίδες/Κορασίδες στις 10:00πμ., οι Έφηβοι/Νεάνιδες/Γυναίκες στις 11:10πμ., οι Άνδρες στη 13:10μμ. και οι Μάστερ 15:10μμ.

Ο Σάββας Τσοπούρογλου, ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θεσσαλίας, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας απάντησε θετικά στο αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλος ένας μεγάλος διεθνής αγώνας διοργανώνεται στην Θεσσαλία και στην περιοχή του Κισσάβου. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, που εμπιστεύεται τους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουμε άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το ποδήλατο. Ευχαριστώ τον Σάββα Τσοπούρογλου που μας εκπροσωπεί επάξια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, γιατί οι άνθρωποι κάνουν τις θέσεις, οι άνθρωποι εμπνέουν.

Οι Διεθνείς Ορεινοί Ποδηλατικοί Αγώνες στη Σπηλιά το Σαββατοκύριακο αποδεικνύουν ότι η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εικόνα με τα έργα της Περιφέρειας που έχουν αναβαθμίσει τις υποδομές της. Είναι ένας αγώνας με προστιθέμενη αξία για την περιοχή. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και τους εθελοντές για τη συνεργασία τους. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε περισσότερες από δεκαπέντε μεγάλες διοργανώσεις στη Θεσσαλία που έχουν αυξήσει σημαντικά τον ρεύμα του τουριστικού αθλητισμού στην περιοχή μας».

Γιώργος Μανώλης, Δήμαρχος Τεμπών: «Ακόμη ένας μεγάλος ποδηλατικός αγώνας διεξάγεται στην περιοχή μας. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φιλοξενήσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, τώρα φιλοξενούμε τους Διεθνείς Ορεινούς Ποδηλατικούς Αγώνες στη Σπηλιά. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Όλοι αυτοί οι αγώνες βάζουν την περιοχή μας στο χάρτη τον διεθνών ποδηλατικών αγώνων και είναι τιμή για το Δήμο Τεμπών να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστώ τους εθελοντές, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Σάββας Τσοπούρογλου, Ταμίας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έχει ανεβάσει τον αθλητικό τουρισμό στη Θεσσαλία. Αυτό που γίνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Στον αγώνα του Σαββατοκύριακου θα τρέξουν 137 αθλητές. Ήδη τα ξενοδοχεία στη Σπηλιά και στη Λάρισα έχουν γεμίσει. Τα εθνικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ως μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Ενώ η περιοχή είχε μεγάλη προβολή. Οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί καθώς βαθμολογούνται στο ημερολόγιο της UCI. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Θεσσαλίας. Αυτό που η χώρα μας ξεκίνησε πέρυσι με το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός το ξεκινά ως Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας. Είναι η πρώτη διοργάνωση που δέχεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας εκτός προγράμματος».