Μια αίθουσα που θα χρησιμοποιηθεί ως χειρουργείο για μικρές επεμβάσεις, αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγες εβδομάδες στο Νοσοκομείο Βόλου. Η νέα δομή θα στεγαστεί στο ισόγειο δίπλα στον χώρο που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά και έρχεται να καλύψει μια ανάγκη η οποία έχει διατυπωθεί από τους γιατρούς.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε πως «υπήρχε η ανάγκη για μια αίθουσα που θα στεγάζει χειρουργείο το οποίο θα εξυπηρετεί περιστατικά μικρότερης βαρύτητας και για τα οποία δεν υπήρχε αντίστοιχος χώρος. Τελικά με δωρεά της «Χαλυβουργίας» διαμορφώθηκε ο χώρος του ισογείου που βρίσκεται στο εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά, έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, και σύντομα θα μπορούν οι χειρουργοί να πραγματοποιούν τις μικροεπεμβάσεις».

Επίσης από τη διοίκηση αναφέρθηκε πως «αξιοποιούμε κάθε δωρεά για να αναβαθμίσουμε το περιεχόμενο των υπηρεσιών μας προς τους ασθενείς. Η αίθουσα με τις χειρουργικές μικροεπεμβάσεις θα είναι διαθέσιμη το πολύ σε έναν μήνα. Επομένως άμεσα θα ξεκινήσουν εκεί οι χειρουργικές επεμβάσεις. Εξάλλου αυτή η αίθουσα ήταν κάτι που μας τη ζητούσαν και οι γιατροί».

Προ παράταση παραμονής γιατρών

Με τη λήξη του έτους να πλησιάζει στο Νοσοκομείο Βόλου ήδη υπάρχουν συζητήσεις για ορισμένους γιατρούς που ενώ συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα μπορούσαν να παραμείνουν και να προσφέρουν στο Νοσοκομείο, με την προοπτική βέβαια να το επιθυμούν. Μάλιστα σύμφωνα με τη διοίκηση, ίσως και στον νέο νόμο για τη δημόσια υγεία, προβλέπεται κάτι τέτοιο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την επιθυμία των ίδιων γιατρών, αν δηλαδή θέλουν να συνταξιοδοτηθούν ή να συνεχίσουν να εργάζονται.

e-thessalia.gr