Δέσμη δέκα μέτρων ανακούφισης των πληγέντων πολιτών και των επιχειρήσεων στην επαρχία Φαρσάλων, ψήφισε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου υπερψηφίστηκαν τα εξής μέτρα:

1.Καταβολή μόνον του πάγιου τέλους στα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑΦ για διάστημα ενός έτους.

2.Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των πληγεισών περιοχών για διάστημα ενός έτους.

3.Πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων και επιπρόσθετη στήριξη μέσω του ΤΕΒΑ στους πλημμυροπαθείς για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.

4.Για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που εντάχθηκαν στην κρατική αρωγή, απαλλαγή από τροφεία για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, δωρεάν και κατά προτεραιότητα είσοδος στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού και παροχή γραφικής ύλης.

5.Απαλλαγή από δίδακτρα στη Μουσική Σχολή του Δήμου Φαρσάλων.

6.Δημιουργία μητρώου καταγραφής πληγέντων ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα του τι συμβαίνει στο Δήμο αλλά και απόλυτη διαφάνεια στην κατανομή της βοήθειας.

7.Δημιουργία λογαριασμού αλληλεγγύης για τη στήριξη των πληγέντων.

8.Παροχή δωρεάν γεωτεχνικών συμβουλών σε πληγέντες αγρότες σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

9.Αναστολή πληρωμής μισθώματος δημοτικής έκτασης σε πληγέντες κτηνοτρόφους για έναν χρόνο.

10.Εξέταση ανά περίπτωση του ενδεχόμενου διαγραφής μισθωμάτων δημοτικής έκτασης σε γεωργούς για διάστημα ενός χρόνου, εφόσον πρώτα ληφθεί υπόψη η κρατική αρωγή. (Πρόταση της επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Μαρίας Ίφου)

Τα παραπάνω μέτρα εγκρίθηκαν από το Σώμα κατά πλειοψηφία με μοναδική αρνητική ψήφο, αυτή του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Απόστολου Αναγνώστου.