Η ανάδειξη της Αρχαίας Τρίκκης στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό της πόλης και η δημιουργία του Αρχαιολογικού Διαχρονικού Μουσείου που θα στεγάσει όλα τα ευρήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, είναι τα δύο σημαντικά έργα για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα.

Ειδικά για το Αρχαιολογικό Μουσείο, η υπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το χώρο-κτίριο της πρώην ΤΑΞΥΠ όπου θα στεγαστεί το Μουσείο, η μελέτη αποκατάστασης του οποίου θα ολοκληρωθεί εντός του έτους και η έναρξή του προσδιορίζεται στις αρχές του 2024, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 3 με 4 χρόνια.

Αναφορικά με την ανάδειξη της Αρχαίας Τρίκκης, η κα Μενδώνη επισήμανε πως το Υπουργείο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί -μέσα από προγράμματα- τη συνέχιση των ανασκαφών σε χώρους ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας.

Η υπουργός Πολιτισμού, μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίες ξεναγήθηκαν και στην έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, με αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, συναντήθηκαν με εκπροσώπους Τρικαλινών φορέων ακούγοντας τα αιτήματά τους για την στήριξη δράσεων στους δύο σημαντικούς, για την οικονομία, κλάδους του τουρισμού και του πολιτισμού.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των δύο κυβερνητικών στελεχών, ήταν πως “πολιτισμός και τουρισμός βαδίζουν χέρι-χέρι και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο για την οικονομία και την ανάπτυξη των Περιφερειών…”. Να σημειωθεί ότι τόσο η Υπουργός Πολιτισμού όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού, έκαναν εκτενή αναφορά στην προσπάθεια των δύο Υπουργείων να προωθήσουν περαιτέρω τον θρησκευτικό τουρισμό, περιπατητικές και πολιτιστικές διαδρομές, αλλά και να αναδείξουν τον ιαματικό και τον καταδυτικό τουρισμό σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Aλέξανδρος Ζαούτσος - ertnews.gr