Στο πλαίσιο των καθιερωμένων μεταβολών σχολικών μονάδων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας προτείνει την κατάργηση έξι εξ αυτών και τον υποβιβασμό τεσσάρων.

Οι προτάσεις της Διεύθυνσης έχουν ήδη μεταβιβαστεί στους έξι Δήμους του νομού που καλούνται να γνωμοδοτήσουν επ’ αυτών. Προς το παρόν γνώμη έχει εκφραστεί μόνο από την Δημοτική επιτροπή Παιδείας Δ. Καρδίτσας, για την οποία και σας ενημέρωσε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Η τελική πάντως απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο, στο όποιο και θα διαβιβαστούν όλα τα δεδομένα.

Σημειώνουμε, πως όπως ενημερώθηκε το KarditsaLive.Net, από το αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, τα σχολεία που προτείνεται να καταργηθούν βρίσκονται σε πολυετή αναστολή λειτουργίας, ενώ οι προτάσεις για υποβιβασμό λαμβάνουν υπόψιν τον αριθμό των μαθητών και το τι προβλέπει η νομοθεσία.

Η πρόταση της Δ.Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Αργιθέας: Κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Πετρωτού

Δήμος Καρδίτσας: Κατάργηση των 27ου και 40ου νηπιαγωγείου και υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης από 4θέσιο σε μονοθέσιο

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Υποβιβασμός Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου από διθέσιο σε μονοθέσιο

Δήμος Μουζακίου: Κατάργηση Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου Ανθοχωρίου

Δήμος Παλαμά: Κατάργηση ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Δήμος Σοφάδων: Υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου από 4θέσιο σε μονοθέσιο και υποβιβασμός του Δημοτικού σχολείου Ανάβρας από 6θέσιο σε διθέσιο.

Καμία μεταβολή στη Δευτεροβάθμια

Εν τω μεταξύ όπως ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρή, δεν υπάρχει πρόταση για οποιαδήποτε μεταβολή στα γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού.