Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως τονίζει, στο κάλεσμα που απευθύνει η ΓΣΕΕ, «όλες οι ζωές μετράνε», ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, κατεβάζοντας «ρολά» στο Δημόσιο.

Απεργία κηρύχθηκε και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση που ελήφθη στο 28ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στη Λάρισα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης στην Κεντρική πλατεία.  

Kλειστά σχολεία

Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στάση εργασίας στα εμπορικά καταστήματα της πόλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις με δίωρη στάση εργασίας, ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. 

Στάση εργασίας των Φαρμακοποιών της Λάρισας 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει στη νέα μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνεται με σκοπό τη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με στάση εργασίας από 12.00 ως 14.30, με συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατείας Λάρισας και ακολούθως στη νέα μεγάλη πορεία. 

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και σε ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος τους, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16/3/2023 και τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών του, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Ταυτόχρονα δηλώνει ότι είναι απολύτως επιβεβλημένη η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και η απόδοση των ευθυνών, όπου κι αν ανήκουν.