Στο πένθος βυθίστηκε ο Βόλος και η Λήμνος και πιο συγκεκριμένα ο Μούδρος όπου είχε επιλέξει ως μόνιμη κατοικία ο Βολιώτης 63χρονος Χρήστος Πανάγος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός πατέρας τεσσάρων παιδιών, που χάθηκε άδικα ενώ βρίσκονταν στην περιοχή της Πολιόχνης για υποβρύχιο ψάρεμα.

Ο άτυχος άνδρας το απόγευμα της Πέμπτης πήγε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Πολιόχνης για το αγαπημένο του χόμπι όμως κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε μετά από ώρες χωρίς αισθήσεις.

Όλοι μιλούν για ένα χαμογελαστό άνθρωπο πρόθυμο να βοηθήσει και εξαιρετικό δάσκαλο. Ήταν σπουδαστής στη ΣΑΕΚ Λήμνου, στο τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής:

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας για έναν αγνοούμενο 63χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην περιοχή «ΠΟΛΙΟΧΝΗ» της Λήμνου και έκτοτε αγνοούταν.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά οχήματα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και έξι ιδιωτικά σκάφη.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ανασύρθηκε με τη συνδρομή του Π.Λ.Σ. και δύο ιδιωτών δυτών. Στη συνέχεια, ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Διμήνι.

limnosreport.gr