“Αέρας κοπανιστός” ήταν οι μετοχές στις οποίες επένδυσαν δύο Βολιώτες, έπειτα από πρόταση Βούλγαρου επενδυτή. Του έδωσαν όλες τις οικονομίες τους για να επενδύσουν σε εταιρείες στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία περιμένοντας μάλιστα υψηλές αποδόσεις.

Ο Βούλγαρης διαμεσολαβητής εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα την Αττική. Αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε καν άδεια εκτέλεσης εκτέλεσης χρηματοοικονομικών συναλλαγών και συνεπώς δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράζει και να διαχειρίζεται μετοχές για λογαριασμό άλλων ατόμων. Κατάφερε όμως να αρπάξει από τον έναν 29.502 ευρώ και από τον άλλο 29.500. Ο απατεώνας κρίθηκε χθες ένοχος για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 45 μηνών, χωρίς αναστολή, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο σύμβουλος τους καλούσε , εκτός των άλλων, να επενδύσουν στην πραγματική μετοχή κινεζικής εταιρείας διαδικτύου «ALIBABA». Όταν όμως ένα από τα θύματα ζήτησε να πάρει τα χρήματά του αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται να τα πάρει ποτέ και πήγε στην αστυνομία. Η “εταιρεία” που εκπροσωπούσε ο Βούλγαρος είχε καταφέρει να εξαπατήσει και περίπου άλλα 120 άτομα στην περιοχή της Αττικής.
Σε ότι αφορά το Βόλο, δύο Βολιώτες κατέθεσαν μηνύσεις, ένας 54χρονος και ένας 40χρονος.

ertnews.gr