Η ιατροδικαστική έκθεση του 17χρονου πρώην κρατούμενου στο κατάστημα κράτησης της Κασσαβέτειας, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό για 15 μέρες πριν αρκετούς μήνες, δεν πιστοποιεί το γεγονός, καθώς έγινε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάνει λόγο για “επαναλαμβανόμενη διείσδυση, χωρίς όμως χαρακτηριστικές κακώσεις που να αποδεικνύουν βιασμό”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο νεαρός δεν βιάστηκε όπως καταγγέλλει, ωστόσο αυτό μένει πλέον να αποδειχθεί από ψυχολογικές εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ.

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστές “για να αποδειχθεί ένας βιασμός απαιτεί ουσιαστικά αφενός γνώση από το θύμα των σωστών διαδικασιών και κατά δεύτερο λόγο, τήρηση από τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία των πρωτοκόλλων, των κατευθυντήριων οδηγιών και των ενδεδειγμένων κινήσεων, έτσι ώστε πράγματι να γίνουν τα πάντα σωστά. Στην περίπτωση του 17χρονου δεν υπήρξε καμία διαδικασία απόδειξης του τι συνέβη μέχρι την αποφυλάκισή του”.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία του Βόλου έχει παραγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη. Φαίνεται πάντως ότι στα κελιά ζούσαν τουλάχιστον 12 άτομα γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το πως δεν είχε αντιληφθεί κάποιος κάτι από τον ομαδικό βιασμό και γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις.
Ο 17χρονος μπήκε στην Κασσαβέτεια στις 26-09-2022 και αποφυλακίσθηκε στις 17-03-2023, οπότε και άμεσα έκανε την καταγγελία τόσο στη μητέρα όσο και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τέλος ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσαβέτειας μια μία ανακοίνωσή του το περασμένο Σάββατο διέψευσε τις καταγγελίες περί βιασμού.

ertnews.gr