Σταδιακή επαναφορά του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος για τον Βόλο και το Πήλιο ενόψει της εορταστικής περιόδου βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, μετά το πλήγμα που υπέστησαν οι προορισμοί από την κακοκαιρία Daniel.

Ήδη στον Βόλο και στους χειμερινούς προορισμούς του Πηλίου, οι πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κινούνται κατά μέσο όρο στο 60%, λίγο πιο κάτω από την αντίστοιχη περίοδο της περυσινής χρονιάς. Το χαρακτηριστικό και της φετινής περιόδου, υπογραμμίζει ότι είναι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής με τις αποφάσεις να εξαρτώνται και από τις προβλέψεις για τον καιρό. Πάντως, για τα Θεοφάνεια οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, σχεδόν το 95% των ξενοδοχείων στον Βόλο και στους χειμερινούς προορισμούς του Πηλίου λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν υπάρχουν ζητήματα οδικής προσβασιμότητας. Προβλήματα προσβασιμότητας, προσθέτει, υπάρχουν, ακόμη μόνο σε παραλιακές περιοχές του Πηλίου και έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα για να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αποκατάσταση των δρόμων. Επιπροσθέτως, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να υλοποιηθούν προγράμματα προώθησης και προβολής των προορισμών που προσφέρονται και μπορούν να υποστηρίξουν τον 12μηνο τουρισμό, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει, τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες για την εορταστική περίοδο, διατηρώντας σε ελκυστικά επίπεδα τις τιμές, παρά το υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας για τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι οι τιμές στα περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής ανάλογα την κατηγορία, κινούνται μεταξύ 70 και 140 ευρώ τη διανυκτέρευση, ενώ υπάρχουν και προσφορές για ταξιδιωτικά πακέτα που περιλαμβάνουν τα εορταστικά γεύματα και δείπνα.

Η Ένωση Ξενοδόχων, όπως αναφέρει ο κ. Ζαφείρης, συστήνει τη διατήρηση των τιμών σε τέτοια επίπεδα, ώστε να μη μειωθεί η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες. Γενικότερα, πάντως, για τη χειμερινή περίοδο, θεωρεί ότι θα λειτουργήσει θετικά για την ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης και η έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, όταν το επιτρέψει ο καιρός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, σε Βόλο και Πήλιο λειτουργούν περί τις 2.500 κλίνες σε αδειοδοτημένα ξενοδοχειακά καταλύματα που παρέχουν εγγυημένες τουριστικές παροχές. Παρά ταύτα, συμπληρώνει ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.

travel.gr