Συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ της Κοζάνης δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Προχώρησε, μάλιστα, σε διευκρινίσεις για τις αυξήσεις που θα δουν οι συνταξιούχοι που δεν ωφελήθηκαν στις αρχές του έτους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Αρχικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει ένα κέντρο των τεχνολογιών πράσινης ενέργειας».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τα προβλήματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, ο πρωθυπουργός απάντησε: «το θέμα που αναφερθήκατε είναι ίσως το πιο κρίσιμο που αντιμετωπίζουμε σήμερα (...). Έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα προσέλκυσης ιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες (...). Φαίνεται ότι τα κίνητρα τα οποία μέχρι στιγμής έχουμε δώσε, φαίνεται πως δεν επαρκούν για να έρθουν γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία. Έχουμε σήμερα περισσότερο προσωπικό, δεν είμαστε όμως εκεί που θα θέλαμε. Επεξεργαζόμαστε ένα νέο σχέδιο για το πώς μπορούμε κατά προτεραιότητα να στελεχώσουμε περιφερειακά νοσοκομεία (...)».

Όπως συμπλήρωσε, «για εμάς το ζήτημα είναι πρώτη προτεραιότητα και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες του νέου σχεδίου για το ΕΣΥ της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες».

Έπειτα, σε ερώτηση για τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν όσοι δεν είχαν προσωπική διαφορά (...)».

Έκτακτο βοήθημα μεταξύ 200 με 300 ευρώ
«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πετσόκοψε τις συντάξεις, θέσπισε την προσωπική διαφορά», συμπλήρωσε και είπε: «Είμαι σήμερα σε θέση να αναγγείλω ότι θα υπάρχει ένα έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση, θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ ανάλογα το ύψος των συντάξεων».

Οι σχετικές εξαγγελίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη, από το οικονομικό Επιτελείο.

Το βοήθημα θα δοθεί εφάπαξ, διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ethnos.gr