Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το “Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» εγκαινιάζουν την περιοδική έκθεση «Βελονιές Παράδοσης» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει κεντήματα από όλη την Ελλάδα, φιλοτεχνημένα με διάφορες βελονιές και σχέδια. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η παραδοσιακή αυτή τεχνική με έμφαση στη χρήση των χειροποίητων κεντημάτων για τον στολισμό της παραδοσιακής και αστικής κατοικίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια του μουσείου.

Η έκθεση έχει συλλογικό χαρακτήρα καθώς πέρα από τα κεντήματα από τις συλλογές του Μουσείου θα παρουσιάζονται και έργα από από ιδιωτικές συλλογές έπειτα από πρόσκληση που απηύθηναν το περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός και το Μουσείο. Στην έκθεση θα εκτίθενται ενδεικτικά εργόχειρα από μέλη της Ισραηλιτικής κοινότητας καθώς και από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.

Ρεπορτάζ Μ. Μαυρογιάννη

ertnews.gr