Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων, στο ύψος της Φαρκαδόνας,  προχώρησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί πλημμυροπαθείς της ευρύτερης περιοχής.

Βγήκαν στον δρόμο οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας

Οι κάτοικοι της περιοχής που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, δηλώνουν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι, δέκα μήνες μετά την καταστροφή, περιμένουν ακάμα αποζημιώσεις και τη δρομολόγηση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της περιοχής τους.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αφού εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Περιφέρειας για την ανασυγκρότηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι: «Έχουμε συζητήσει με όλους, έχουν έρθει υπουργοί και έχουμε απευθύνει πρόσκληση και στον πρωθυπουργό να μας επισκεφτεί για να δει τα προβλήματα που βιώνουμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να μας δώσουνε αυτά που δικαιούμαστε για να ξαναφτιάξουμε την περιοχή μας τη Θεσσαλία και το σημαντικότερο να θωρακιστούν όλες οι περιοχές με έργα προστασίας. Ο φόβος είναι μεγάλος, να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε έργα ουσίας”, τόνισαν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των κατοίκων.

Ο συμβολικός αποκλεισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

ertnews.gr