Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο συμπολίτης Α.Κ., ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από ατύχημα που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζαγορά.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο συμπολίτης, είχε ανέβει σε σκάλα ύψους 2.5 μέτρων για να κάνει εργασίες καθαρισμού σε πεζούλα του σπιτιού του, πιθανόν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ή ανακοπή, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος και να χτυπήσει στο κεφάλι!

Η πτώση του έγινε αντιληπτή, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στη συνέχεια έγινε διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διασωληνώθηκε και έγινε εισαγωγή στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί δίνουν «μάχη» για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η καταγγελία του ΚΚΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ νέα μεταφορά ασθενή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Η επείγουσα και άμεση μεταφορά του δεν ήταν δυνατή από τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει το Κέντρο Υγείας, καθώς το μικρό ασθενοφόρο που μπορεί να προσεγγίζει στενά δρομάκια στα χωριά, συντηρείται ελλιπώς, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο. Το νέο μεγαλύτερο ασθενοφόρο, δεν μπορούσε να επιχειρήσει σε στενά περάσματα, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε το γεγονός της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, καθώς επανειλημμένα, είτε λείπει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγοί, είτε υπάρχει πλημμελής συντήρηση των οχημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, αμέσως μετά την αγορά και λειτουργία του νέου πιο σύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, διαφάνηκε ότι είναι απαραίτητη η κυκλοφορία και του υπάρχοντος καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες τα περιστατικά διακομιδής αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης και των γεωργικών εργασιών αλλά και λόγω της δυνατότητας πρόσβασης που έχει το παλαιότερο ασθενοφόρο σε στενούς δρόμους.

Όμως, το Υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ αρνούνται την συντήρηση και των δύο ασθενοφόρων με αστεία αιτιολογία ότι συντηρείται μόνο το ένα από τα δύο!

Η απάντηση της 5ης ΥΠΕ

Σχετικά με το περιστατικό που αφορά σε μεταφορά ασθενούς σε καρότσα αγροτικού, που καταγγέλθηκε από την ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει τα εξής τα εξής:

1) Το Κ. Υ. Ζαγοράς καλύπτεται 24 ώρες το 24ωρο και όλο τον χρόνο με βάρδιες οδηγών και ασθενοφόρου.

2) Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον τραυματισμό συμπολίτη μας το ασθενοφόρου πραγματοποιούσε επείγουσα διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

3) Αμέσως με την ενημέρωση στο Κέντρο Υγείας για τον ανωτέρω τραυματισμό γενικός γιατρός και νοσηλευτής μετέβησαν στο σημείο τραυματισμού και έδωσαν πρώτες βοήθειες στον ασθενή, τον σταθεροποίησαν άμεσα και μεταφέρθηκε κατόπιν στο Κέντρο Υγείας όπου τον παρέλαβε Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία.

magnesianews.gr