Μπορεί να διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, και μάλιστα ιδιαίτερα θερμό και τα μαθήματα να έχουν τελειώσει, ωστόσο ένας «πονοκέφαλος», όχι και τόσο παλιός, έχει ενσκήψει το τελευταίο διάστημα και δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό, από τον οποίο νοσούν καθηγητές.
Οι απουσίες των καθηγητών λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό έχουν επέλθει σε μια περίοδο που στα σχολεία πρέπει να ολοκληρωθούν διάφορες διοικητικές και γραφειοκρατικές λειτουργίες, όπως η έκδοση αποτελεσμάτων και απολυτηρίων.
Επηρεασμένες από τον κορωνοϊό είναι και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου νοσούν διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λείπουν για τον ίδιο λόγο και αρκετοί βαθμολογητές από το βαθμολογικό κέντρο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Και βέβαια μπορεί για σχεδόν όλους τους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους τα συμπτώματα να είναι σε γενικές γραμμές ήπια, ωστόσο οι απουσίες από τα καθήκοντα επιφέρουν δυσλειτουργίες, ειδικά τώρα που οδεύουμε στη λήξη του διδακτικού έτους.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισημάνθηκε πως λόγω των απουσιών διοικητικών υπαλλήλων και καθηγητών έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της χωροταξικής κατανομής των μαθητών από τα Γυμνάσια στα Λύκεια.
Επίσης, σε ορισμένα σχολεία που λείπουν ακόμη και έξι καθηγητές με κορωνοϊό, καθυστέρησε η έκδοση των αποτελεσμάτων από τις ενδοσχολικές εξετάσεις και η παράδοση των απολυτηρίων.
«Το πρόβλημα έγκειται περισσότερο στις διοικητικές και γραφειοκρατικές λειτουργίες των Γυμνασίων και των Λυκείων» τόνισε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης που γνωρίζει την κατάσταση με τις νοσήσεις των τελευταίων ημερών.
Σημειώνεται πως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κλείνουν τέλη Ιουνίου, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

e-thessalia.gr