Την άρση της προσωρινής κράτησης και της αντικατάστασής της με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα, προβλέπει διάταξη της ΄Β Ανακρίτριας Λάρισας για τον 47χρονο απο τη Γιάννουλη που είχε προφυλακιστεί για τοκογλυφία.

Ο αποφυλακισθείς είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για εκβίαση και τοκογλυφία, ύστερα από καταγγελία ενός 31χρονου επαγγελματία, επίσης από τη Γιάννουλη, Ο τελευταίος ωστόσο άλλαξε πρόσφατα την κατάθεσή του λέγοντας ότι πήρε πίσω τα χρήματα από τον κατηγορούμενο ενώ ...παρερμηνεύτηκαν οι απειλές για εκβίαση και τώρα οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί. Η κατηγορία κατέπεσε και ο 47χρονος βγήκε από τη φυλακή.

Ο εν λόγω, σύμφωνα τότε με την ΕΛ.ΑΣ., «από την παράνομη δράση του, αποκόμισε από τον παθόντα το συνολικό χρηματικό ποσό των 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 72.333 ευρώ, προερχόμενο από παροχή υπηρεσιών, μέσω μισθώσεων των ως άνω αναφερόμενων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων κ.λπ.»
«Σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως μέρος των απαιτηθέντων χρημάτων (τόκος) που κατάφερε να συγκεντρώσει ο παθών» και έτσι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.
Σημειώνεται πως στο «φαρμακείο» του αυτοκινήτου του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 σφαίρες, φυσίγγια τα οποία ο 47χρονος απέδωσε σε οικογενειακό «κειμήλιο»...

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)