«Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των αγροτών για την επιβίωση», δήλωσαν ο Ρίζος Μαρούδας και ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στο Τμήμα Τροχαίας της ΠΑΘΕ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το μπλόκο στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Τα δύο στελέχη του ΚΚΕ και του αγροτικού κινήματος ανέφεραν ότι συμμετείχαν στο μπλόκο εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί και ο πρωθυπουργός.

Σημείωσαν ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται όσο δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και φτηνό ρεύμα, για εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά και φτηνά, ποιοτικά προϊόντα στον λαό.

Ρωτήθηκαν αν έχουν κατηγορηθεί παλαιότερα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις προηγούμενων χρόνων και ανέφεραν πως έχουν κατηγορηθεί κι άλλες φορές για τον αγώνα τους, ο οποίος δεν κάμπτεται από την ποινικοποίηση.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης «για παραβίαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα» για παρακώλυση συγκοινωνιών, θα κριθεί αν θα κατηγορηθούν οι Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτσής και αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηθεί νέος γύρος αγροτοδικείων στη Θεσσαλία και αλλού.

902.gr