Στη θέση της, στο χώρο πρασίνου που υπάρχει μεταξύ του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και του 3ου Δημοτικού σχολείου, όπου κατασκευάστηκε πριν λίγες ημέρες η βάση βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η προτομή του ήρωα της Ελληνικής Επανάσταση του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11.00 π.μ.

Η τοποθέτηση της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ευάγγελος Ηλίας, έγινε με τη χρήση γερανού παρουσία του ιδίου που επιμελήθηκε στην συνέχεια μαζί με τον συμπολίτη chef decorateur κ. Μιχ. Μασούρα των τελευταίων λεπτομερειών για την άψογη εμφάνιση της προτομής που είναι φιλοτεχνημένη σε λευκό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας από τα λατομεία Διονύσου - Πεντέλης Αττικής και έχει φυσικό μέγεθος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Καρδίτσα ανήκει στο Σύλλογο Πελοποννησίων Ν. Καρδίτσας «Ο Μωριάς» σε υλοποίηση ιδέας του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλου που ως γνωστόν κατάγονταν από την Πελοπόννησο (γεννήθηκε στις Κολλίνες Αρκαδίας). Το αρχικό αίτημα του Συλλόγου προς το Δήμο Καρδίτσας χρονολογείται από το 2011, αλλά η ικανοποίησή του άρχισε να δρομολογείται ουσιαστικά από το 2018, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ενέκρινε αίτημα του Συλλόγου που ανέλαβε και το κόστος κατασκευής και εγκατάστασης της προτομής στο συγκεκριμένο σημείο όπου είχε χωροθετηθεί με παλιότερη απόφαση του Σώματος.

karditsalive.net