
Από μεγάλη ταλαιπωρία συνοδεύτηκε η έναρξη των διακοπών του Πάσχα για εκατοντάδες επισκέπτες των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι «έμειναν» μεσοπέλαγα, όταν το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο παρουσίασε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να γυρίσει με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι του Βόλου.
Οι 418 επιβάτες του πρωινού δρομολογίου αναγκάστηκαν είτε να προωθηθούν στο Μαντούδι και να πάρουν από εκεί το πλοίο για τα νησιά της Μαγνησίας είτε να περιμένουν να αποβιβαστούν στο ταχύπλοο, που θα έφευγε ώρες μετά από την προγραμματισμένη τους αναχώρηση από τον Βόλο.
Το πλοίο Superstar της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets ξεκίνησε, σήμερα στις 07:40 από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Μερικά ναυτικά μίλια μετά παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι του Βόλου με τη βοήθεια ρυμουλκού περίπου μιάμιση ώρα μετά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το πλοίο μετέφερε 418 επιβάτες, 59 ιδιωτικά ΙΧ, 17 φορτηγά και 9 δίκυκλα. Η εταιρεία ανακοίνωσε άμεσα ότι οι επιβάτες που φέρουν όχημα θα προωθηθούν στο Μαντούδι, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ οι επιβάτες χωρίς ΙΧ έφυγαν από τον Βόλο με το ταχύπλοο της ίδιας εταιρείας που αναχώρησε από το λιμάνι του Βόλου στις 2:30 το μεσημέρι.
Η ταλαιπωρία των επιβατών έκδηλη, καθώς ο προγραμματισμός που είχαν κάνει για τις διακοπές τους πήγε σημαντικά… πίσω. Οι κλήσεις προς τα ξενοδοχεία των Βορείων Σποράδων για αλλαγή της ώρας άφιξης απανωτές, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ήταν το άγχος για να προλάβουν το καράβι που έφευγε από την Εύβοια.
Ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση προκλήθηκε και στους λίγους ταξιδιώτες από τα νησιά των Σποράδων προς Βόλο. Οι ίδιοι ενημερώθηκαν ότι το προγραμματισμένο για το μεσημέρι δρομολόγιο του Superstar δεν θα πραγματοποιηθεί, χωρίς ωστόσο, να υπάρξει πρόβλεψη για να φτάσουν στον Βόλο.
Κάτοικοι της Σκιάθου που είχαν προγραμματίσει να περάσουν στον Βόλο τις διακοπές τους αναγκάστηκαν να μεταβούν στις Κουκουναριές και από εκεί να πάρουν το θαλάσσιο ταξί προς Κατηγιώργη, ώστε να φτάσουν, τελικά, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Το «συγνώμη» της εταιρείας
Σ’ ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Seajets, η εταιρεία ζητάει δημόσια συγγνώμη για την αναστάτωση, ενώ έκανε γνωστό ότι θα δώσει δωρεάν εισιτήρια στους επιβάτες βρίσκονταν στο πλοίο.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Seajets έχει ως εξής: «Οι επιβάτες του SUPERSTAR, το οποίο παρουσίασε τεχνικό θέμα στις 18/4 και επέστρεψε στο λιμάνι του Βόλου, εξυπηρετούνται με άλλα πλοία της εταιρείας, ώστε να μεταβούν στον προορισμό τους στα νησιά των Σποράδων. Συγκεκριμένα,252 επιβάτες χωρίς οχήματα θα μεταφερθούν με το Ταχύπλοο EXPRESS JET από το λιμάνι του Βόλου.
Οι υπόλοιποι 151 επιβάτες με 52 οχήματα θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Μαντουδίου με το Ταχύπλοο SPEEDRUNNER JET 2.
Επιπλέον, στους επιβάτες θα δοθεί ως ένδειξη σεβασμού δωρεάν ένα εισιτήριο διαδρομής της επιλογής τους για μελλοντική χρήση για το οποίο θα λάβουν προσωπική ενημέρωση/ειδοποίηση.
Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για την αναστάτωση και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».
Iωάννα Μπουροπούλου (Ταχυδρόμος)