Στις καλένδες κατέληξε το τεράστιας σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη του νομού έργο του οδικού άξονα Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα (Ά φάση) καθώς απεντάχθηκε και χάθηκε η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 4,1 εκατ. ευρώ και πλέον όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή χωρίς καμία χρηματοδοτική διασφάλιση.

Την εξαιρετικά δυσάρεστη αλλά εδώ και καιρό αναμενόμενη είδηση, επιβεβαίωσε απαντώντας σε σχετικό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος εκφράζοντας και ο ίδιος την απογοήτευσή του που επί χρόνια δεν κατάφεραν να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Μάλιστα μας πληροφόρησε πως υπήρξε και ένα ποσό ως αποζημίωση προς τον εργολάβο αφού το όλο πρόβλημα δεν είχε να κάνει με δική του υπαιτιότητα αλλά με την αδυναμία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής να προχωρήσει το θέμα των απαλλοτριώσεων για να ξεκινήσει το έργο.

Έτσι, κατέληξε, χάθηκαν 4 εκατ. ευρώ, που μπορεί να μην έφθαναν για να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας αλλά θα είχε προχωρήσει σε εξαιρετικό βαθμό για να υπάρξει συνέχεια. Από την πλευρά μας πρόσθεσε θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε κάτι για το αν υπάρχουν ή όχι προοπτικές.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε καταγράψει σε ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η σύμβαση υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και το έργο θα έπρεπε αν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022. Στην ουσία όμως δεν ξεκίνησε ποτέ γιατί δεν προχώρησαν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Μάλιστα τον Μάιο του 2023 ο εργολάβος είχε υποβάλει ειδική δήλωση διακοπής εργασιών που υποχρεωτικά έγινε δεκτή αλλά σε μία απέλπιδα προσπάθεια δόθηκε οριακή προθεσμία 14 μηνών μήπως και ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες που δεν καρποφόρησε.