Τον μπελά της βρήκε μια 67χρονη γυναίκα, η οποία είχε… την τύχη να μένει σε ένα παλιό σπίτι, διαγώνια του οικισμού ρομά Αλιβερίου Ν. Ιωνίας. Σύμφωνα με την ίδια, ενώ αρχικά της είχαν πει ότι μπροστά στο σπίτι της θα γινόταν πάρκο, τελικά έγινε οικισμός ρομά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει την ησυχία της και να έχει προστριβές με άτομα που μένουν διαγώνια από το σπίτι τους.
Κάτι ανάλογο έγινε στις 18 Ιουλίου 2021, όταν τέσσερις ρομά πήγαν στο σπίτι της και την απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν και θα της κάψουν το σπίτι, προκαλώντας της τρόμο. Η γυναίκα έκανε μήνυση κατά των δραστών, οι οποίοι κατηγορούνται για απειλή και εξύβριση.
Κατηγορούμενοι ήταν ένας 30χρονος και ένας 39χρονος, μια 55χρονη γυναίκα και ο 74χρονος πατέρας της, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν ερήμην.
Τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών για εξύβριση και απειλή, ενώ πατέρας και κόρη σε φυλάκιση 8 μηνών για απειλή.
Η 67χρονη είχε καταθέσει στην Αστυνομία, όπου οι ρομά πήγαν στο σπίτι της και την απείλησαν, διότι νόμιζαν ότι τους κατήγγειλε για διατάραξη κοινής ησυχίας, όταν έχουν γλέντι και ρευματοκλοπή, κάτι που η γυναίκα κατέθεσε ότι δεν έχει κάνει.

magnesianews.gr