Θέλετε να φτιάξετε μια κατάφυτη γωνιά στην βεράντα σας αλλά δεν έχετε και πολύ χρόνο για …κηπουρική; Μήπως θέλετε να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο στον κήπο σας αλλά νιώθετε ότι κάτι του “λείπει”;

Αν ναι, τότε τα τεχνητά φυτά και τα τζάκια εξωτερικού χώρου είναι η λύση που ψάχνετε! Ανανεώστε λοιπόν τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού σας με αυτές τις απλές και πρακτικές κινήσεις και δεν θα χάσετε!

Φτιάξτε μια πράσινη όαση στο μπαλκόνι σας 

Αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο στο μπαλκόνι σας ρεμβάζοντας αλλά η φροντίδα των φυτών και λουλουδιών σας προκαλεί… πονοκέφαλο τότε με δυο απλές παρεμβάσεις θα φτιάξετε μια cozy, πράσινη όαση ιδανική για χαλάρωση. 

  1. Συνθετικός χλοοτάπητας

Ο συνθετικός χλοοτάπητας καλύπτει το δάπεδο της βεράντας σας και μοιάζει με πραγματικό γρασίδι. Το μεγάλο του ατού είναι ότι τον προσαρμόζετε στα τετραγωνικά που θέλετε “ντύνοντας” στα πράσινα είτε μια μικρή γωνιά ή ακόμα και όλο το δάπεδο του μπαλκονιού σας.

Μπορείτε να διαλέξετε το πάχος που επιθυμείτε και φυσικά δεν χρειάζεται να τον ποτίζετε ούτε και να τον κουρεύετε! Τι πιο πρακτικό και οικολογικό; 

  1. Τεχνητά φυτά

Αφού στρώσετε τον χλοοτάπητα συνέχεια έχουν τα τεχνητά φυτά. Στη αγορά υπάρχουν άπειρες επιλογές με λουλούδια και φυτά που μοιάζουν εντελώς αληθινά. Φοίνικες, μπαμπού και μπανανιές για μεγαλύτερους χώρους ή ορτανσίες, ορχιδέες και διάφορα μπονσάι για μικρότερους χώρους.

 Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει και δημιουργήστε μοναδικές συνθέσεις με πράσινο αλλά και με χρώμα. Με ένα απλό ξεσκόνισμα μια στο τόσο θα απολαμβάνετε το πράσινο που ηρεμεί τον νου χωρίς να κουράζεστε με κηπουρικές εργασίες. 

Ανανεώστε τον κήπο σας με τζάκια εξωτερικού χώρου

 

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν κήπο, αυτό που θα δώσει σίγουρα έναν αέρα ανανέωσης και θα σας κάνει να περνάτε περισσότερες ώρες στην αυλή σας είναι ένα τζάκι εξωτερικού χώρου.

Τα τζάκια εξωτερικού χώρου είναι η τελευταία τάση στην διακόσμηση κήπων και αυλών γιατί δεν απαιτούν μόνιμες κατασκευές και έχουν μάλιστα και χρήση ψησταριάς. Δύο σε ένα δηλαδή. Στην αγορά θα βρείτε πήλινα ή μεταλλικά κομμάτια σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να ταιριάζουν με το γούστο και τα έπιπλα σας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι με ένα τζάκι-ψησταριά θα έχετε έναν ακόμη λόγο να βγαίνετε στον κήπο (χειμώνα - καλοκαίρι) και περισσότερες αφορμές να καλείτε την παρέα σας για μπάρμπεκιου. 

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι και τον κήπο σας

Πλέον δεν υπάρχει λόγος να έχετε το μπαλκόνι σας “γυμνό” από φυτά και λουλούδια, ούτε να σκέφτεστε που θα χτίσετε το μπάρμπεκιου.

Με τα τεχνητά φυτά και τα τζάκια εξωτερικού χώρου μπορείτε να μεταμορφώσετε εύκολα και γρήγορα την βεράντα και την αυλή σας και να τα χαρείτε περισσότερο από ποτέ. Και χωρίς καθόλουκόπο.