Με κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την οποία απέστειλαν την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία, Χρήστος Δ. Καπετάνος, Αθανάσιος Λιούτας, Τέλης Σπάνιας και Χρήστος Τριαντόπουλος, προτείνουν την επέκταση της οριζόντιας απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2025, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν ολικώς από τα ακραία φαινόμενα Daniel και Elias το 2023.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ζητούν, την επέκταση της οριζόντιας απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2025, σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν επισήμως χαρακτηριστεί ως ολικώς πλημμυρισμένες, όπως αυτές αποτυπώνονται στην ΚΥΑ 17143/11.9.2023.

Η πρόταση επιδιώκει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των πληγεισών περιοχών, δεδομένου ότι για τη Βόρεια Εύβοια έχει ήδη προβλεφθεί σχετική απαλλαγή στον Νόμο 5188/2025.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική επιστολή μου προς το Υπουργείο από τις 24 Απριλίου 2025, προτείνοντας την αναλογική εφαρμογή της ρύθμισης που θεσπίστηκε για τη Βόρεια Εύβοια και για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην παρ. 14 του άρθρου 4 της υπό στοιχεία 17143/11.9.2023 (Β΄ 5406) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως και κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Καρδίτσας, Τέλη Σπάνια, τον Ιούνιο.

Τ.Π. kosmoslarissa.gr