Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ότι «οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Γεμάτη και η Στερεά Ελλάδα με διασωληνωμένους από τη Θεσσαλία», ενώ οι κλίνες ΜΕΘ που ανοίγουν γεμίζουν σε ελάχιστα λεπτά, όπως έγινε στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.
«Τώρα ετοιμάζουν ένα θάλαμο στο πανεπιστημιακό Λάρισας να το μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορονοιου 4 κλινών. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας ετοιμάζουν τις χειρουργικές αίθουσες. Εάν συμβεί αυτό είναι επικίνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου», λέει ο Γιαννάκος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Γιαννάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλία είναι γεμάτες», ενώ, παράλληλα, δήλωσε, αναφερόμενος στα νοσοκομεία της περιοχής, ότι «φτιάχνουν νέες ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως.
Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Τρίκαλα και Λάρισα, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδίκευτο προσωπικό σε θαλάμους κλινικών κορονοϊού και γεμίζουν. Τώρα ετοιμάζουν ακόμη έναν θάλαμο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας ώστε να τον μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορονοϊού 4 κλινών».
Αντίστοιχα, κρίσιμη είναι και η κατάσταση στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, όπου μάλιστα ετοιμάζουν «προς επίταξη και τις χειρουργικές αίθουσες», με τη συγκεκριμένη ενέργεια να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, την ώρα μάλιστα που «ήδη, δύο διασωληνωμένοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, ήταν αδύνατη».
«Οι μονάδες κορονοϊού των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας γέμισαν ήδη με ασθενείς από τη Θεσσαλία. Θα λειτουργήσει μια νέα ΜΕΘ 5 κλινών στο νοσοκομείο Λαμίας, η οποία θα γεμίσει αμέσως με περιστατικά που βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που, επισημαίνει πως «όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως δείχνει ότι υπάρχουν ασθενείς που θα έπρεπε να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης, βρίσκονται στις κλινικές»
Αναφορικά με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλία, ο κ. Γιαννακός σημειώνει:
• Στο νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορονοϊό από ιδιωτική μονάδα.
• Στο νοσοκομείο Τρικάλων, νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια ΜΕΘ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και νοσηλεύει ένα διασωληνωμένο ασθενή.
• Στο πανεπιστήμιο Λάρισας, νοσηλεύονται14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια ΜΕΘ σε θάλαμο 4 κλινών.
• Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν δημιουργήσει ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.
• Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νοσηλεύονται 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση τους δεν το επέτρεπε τη διακομιδή τους.
• Ταυτόχρονα, τόνισε πως στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται 6 διασωληνωμένοι στις 6 κλίνες, ενώ ετοιμάζουν 5 κλίνες ακόμη ΜΕΘ για τις δικές του ανάγκες.
• Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται 10 διασωληνωμένοι στις 10 κλίνες.

thepressproject.gr