Τη βούληση της τοπικής κοινωνίας να παραμείνει στο Βόλο η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, εξέφρασαν, στη διάρκεια του εορτασμού της μνήμης του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεωργίου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μουκώρος.
Η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα, παρουσία των πολιτών, στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι ημερήσιες διαταγές του Α’ ΓΕΣ αντιστράτηγου Γ. Καμπά, η ημερήσια διαταγή του διοικητή της μονάδας, ταξίαρχου Παναγιώτη Κορδούλη, όπως και ένα σύντομο ιστορικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Μετά την εκδήλωση, η υφυπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Στρατό Ξηράς και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να δίνει στον Στρατό και στους Πεζοναύτες τη δύναμη να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, με την ίδια αυταπάρνηση, το ίδιο σθένος, για να προασπίσουν την εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.
Ερωτηθείσα για την τύχη και την πορεία του στρατοπέδου «Γεωργούλα», η κα Χρυσοβελώνη απάντησε ότι μένει στην τελευταία απόφαση που ελήφθη από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, περί της αναστολής οποιασδήποτε διαδικασίας αι τόνισε ότι δεν εμπίπτει στη δική της αρμοδιότητα. Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κινητοποίηση για μετακίνηση του στρατοπέδου και πρόσθεσε ότι «όλοι ευχόμαστε το στρατόπεδο να παραμείνει, γιατί στηρίζει την οικονομία του τόπου, αλλά και για την αδόκητη περίπτωση που ληφθεί μια διαφορετική απόφαση, αυτό που θα πρέπει σαφέστατα να υπάρχει είναι μια μέριμνα για την αξιοποίηση του χώρου, έτσι ώστε η τοπική οικονομία να μη χάσει και όλα αυτά σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία».
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ευχήθηκε στις γυναίκες και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να είναι δυνατοί και φύλακες των εθνικών συμφερόντων.
«Η Ταξιαρχία Πεζοναυτών τα τελευταία 45 χρόνια έχει ως βάση της το Βόλο και θα αγωνιστούμε για να παραμείνει στο Βόλο, τουλάχιστον για ακόμα 45 χρόνια, γιατί η λειτουργία της Ταξιαρχίας είναι συνυφασμένη με την τοπική κοινωνία και έχει λειτουργήσει άψογα τις τελευταίες δεκαετίες, επαγγελματικά και επιχειρησιακά», τόνισε.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Αποστολάκη από τη Λάρισα ήταν αντιφατικές, σε σχέση με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί και τόνιζε ότι παγώνουν όλες οι διαδικασίες, μέχρι νεωτέρας. Όπως είπε, οι δηλώσεις του υπουργού, ενσπείρουν μια ανησυχία και ο ίδιος κάλεσε όλους να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα, καθώς υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού, εν ενεργεία και σε αποστρατεία, που έχουν τονίσει ότι η παρουσία της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι αναγκαίο να είναι στο Βόλο, γιατί πληροί τις προϋποθέσεις και κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ήταν λανθασμένος τα τελευταία 45 χρόνια.

magnesianews.gr